10 / 05 / 2024

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda kırılma yaşanacağını belirterek, enflasyon ile birlikte hissedilen gerçek dolar rakamını da açıkladı.



Geçer, enflasyonun etkisiyle gerçek dolar rakamını da açıkladı. Tahminleri ile isabet tutturan Geçer, "Bu kadar yüksek faiz ortamı varken siz, artık dövizle dövizi baskılamaya çalışarak bu işi kurtaramazsınız. Artık ben bir kırılma bekliyorum. Önümüzdeki dönemde dolar kurunda sert kırılmalar olacak"

ŞU AN DOLAR 30-35 ARALIĞINDA

"Enflasyon etkisini koyduğunuz zaman doların üzerine şu an 30-35 aralığında olduğunu görüyorsunuz. Enflasyona bağlı da dolar kuru hesaplanır. Şu anda yüzde 78'lik enflasyon doların üzerine daha yansımış değil onu da yansıtırsak 30-35'lik dolar kuruna zaten ulaşıyorsunuz. Diğer makro sorunları da üzerine eklediğiniz zaman 50 TL'nin üzerine rahatlıkla gidebilecek bir dolar kurundan bahsediyoruz. Umarım böyle olmaz ve bu çok ciddi bir enflasyon daha yaratır, Türkiye'nin ciddi bir sarmala girmesini beraberinde getirir" dedi.

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Temmuz 2022 tarihinde saat 01:08’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,27 Türk Lirası, euro 17,55 Türk Lirası, altının gramı ise 965 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş ok yaydan çıktı dedi! En çok kazandıracağı hem açıkladı hem de tarih verdi

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi

Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller belli oldu! 400 bin liranın altında sadece birkaç model kaldı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön