27 / 04 / 2024

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman patlayacağını açıkladı! Türkiye'den herkes kaçar

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman patlayacağını açıkladı! Türkiye'den herkes kaçar

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin yeni bir proje içine girebileceğini söyleyip, dolar için yıl sonu tahminini açıkladı. İşte detaylar...



Yaklaşık beş ay boyunca 14 TL’lerde sabit duran dolar, geçtiğimiz ay hareketlilik yaşayarak 17 TL’leri gördü. 16 TL’lerde sabitlik yaşayan doları merak eden vatandaşlar AK Parti hükümetinden Kur Korumalı Mevduat tarzı bir adım gelir mi diye bekliyor. Tahminleri ile yatırımcıların uğrak adresi olan Selçuk Geçer ise yıl sonu dolar tahminini açıklarken hükümetin yeni bir fon hazırlığında olabileceğini söyledi.

Geçer, böyle bir sistem oluşturulsa bile onların önce düşüş yaşayıp ardından 30 TL’lere kadar yaklaşacağını söylerken, "Sayın cumhurbaşkanının ve Sayın Nebati'nin konuşmaları bize gösteriyor ki kuru buralarda tutamayacaklar. Ben, kurun bugünkü 16 liralık seviyesinin taban seviye olduğunu düşünüyorum. Yani 20 aralık öncesindeki 10 lira ile neredeyse eş değer olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki dönemde bu 16 TL'nin 23, 24 liralara, 25 liralara gitmesini bekliyorum. Sayın Erdoğan ya da Sayın Bakan veya Merkez Bankası Başkanı'nın söylemleriyle daha da tetiklenirse 15-20 gün içinde 25, 26 lira seviyelerini görürsek anlayın ki yeni bir fon geliyor olabilir" şeklinde konuştu.

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman patlayacağını açıkladı! Türkiye den herkes kaçar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön