11 / 05 / 2024

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.



KAMU BANKALARI RİSK ALMAYA BAŞLADI

Ekonomist Güldem Atabay ise piyasalarda oluşan ‘çoklu faiz'e dikkat çekerken, özel bankaların şirketlere düşük faizden kredi vermediğini, tahvil tutma pahasına ihtiyaç kredi faizlerini yükseltiklerini, kamu bankalarının ise vatandaşın cebinden sermaye ekleyerek risk aldığını ve kredi kullandırdığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön