15 / 05 / 2024

Döviz kuru etki edecek mi? Xbox Series S'e ikinci zam mı geliyor?

Döviz kuru etki edecek mi? Xbox Series S'e ikinci zam mı geliyor?

2023 için uygulanan zam tarifeleri her sektörü olduğu gibi teknolojiyide vurdu. Microsoft, Xbox Series S için yeni zam hazırlıkları yapılıyor.



Xbox, Microsoft tarafından geliştirilen ve üretilen bir oyun konsoludur. Xbox, oyun oynama deneyimini evde sunan bir elektronik cihazdır ve genellikle televizyon ekranı üzerinden kullanılır. Xbox, dünya çapında çeşitli modelleriyle meşhur bir markadır ve oyunların yanı sıra diğer içerikleri de sunar, örneğin filmler, TV programları  ve müzik.  Microsoft, oyun konsollarına ara zam gelmesi olası olabilir. 2022 senesinin Ağustos ayında bazı bölgelerde fiyat artışına gidilmesinin ardından, Xbox Series S’in fiyatı tekrar güncellendi. Oyun konsolunun Hindistan’da fiyatlarının arttığı fark edildi.

Döviz kuru etki edecek mi? Xbox Series S e ikinci zam mı geliyor?

2023’te Xbox Series S zamlanacak mı?

Microsoft, makul fiyatlı oyun konsolu Xbox Series S’te zam yapmayı planlıyor olabilir. Oyun sektörü analisti 
Rishi Alwani’ye göre Xbox Series S, Hindistan’da üçüncü bir fiyat yükselişi yaşayacak. Son fiyat güncellemesi, cihazın fiyatını  39.999 INR’ye (yaklaşık 550 dolar) çıkarıyor. Bu, 34.999 INR’lik lansman fiyatına kıyasla aradaki fark yüzde 5’lik bir zammı temsil ediyor. Hindistan’daki fiyat artışının döviz kurundan kaynaklandığı düşünülüyor. Bu, Microsoft’un yerel para birimi türünden karının erimesine yol açtı.


Geri Dön