22 / 05 / 2024

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle döviz mevduat hesapları erimeye devam ediyor. Sadece bir haftada yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı yaklaşık 2 milyar dolar civarında eridi. En fazla ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarında düşüş gözlendi.



KKM HESAPLARINDA ARTIŞ

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde ise Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve katılma hesaplarına ilişkin son veriler yayınlandı. Sözkonusu verilere göre,   kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 1 trilyon 455,7 milyar liradan 1 trilyon 483,4 milyar liraya yükseldi.

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

10 Şubat 2023 tarihi ile biten haftayı kapsayan verilere göre, sözkonusu dönemde krediler 7 trilyon 876,7 milyar liradan 7 trilyon 886,9 milyar liraya, mevduat 9 trilyon 197,9 milyar liradan 9 trilyon 317,3 milyar liraya yükseldi. Aynı dönemde; tüketici kredileri 1 trilyon 132,4 milyar liradan 1 trilyon 139,2 milyar liraya çıkarken, bireysel kredi kartları 491,8 milyar TL’den 496 milyar TL’ye ulaştı. BDDK verilerine göre, aynı haftada takipteki alacaklar ise 161,9 milyar liradan 161,4 milyar liraya geriledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön