16 / 05 / 2024

Dr. Ahmet Genç kimdir?

Dr. Ahmet Genç kimdir?

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Genç kimdir? Dr. Ahmet Genç kaç yaşında? Dr. Ahmet Genç daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...



Dr. Genç, finans sektöründeki profesyonel kariyerine Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nde devam etti. Burada 2002-2004 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı, 2004-2007 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı ve 2007-2015 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı.

Dr. Genç, Sigorta Bilgi Merkezi, Sigortacılık Eğitim Merkezi ve Tarım Sigortaları Havuzu gibi kuruluşların kurucu yönetim kurulu/komitesi üyesi ya da başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca birçok üniversitede ders verdi.

2018 yılı Ağustos ayında Dr. Genç, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı ve bu görevi 2021 yılı Mart ayına kadar sürdürdü. Şu anda Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olup, Kredi Komitesi Yedek Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanıdır.

Dr. Ahmet Genç'in finans sektöründeki kapsamlı deneyimi ve akademik geçmişi, Ziraat Bankası yönetim kurulunda önemli bir varlık olarak görülmektedir. Türkiye finans sektörüne yaptığı katkılar çok önemlidir ve uzmanlığı ve liderlik becerileri birçok kişiye ilham vermektedir.

Feyzi Çutur kimdir?
Alpaslan Çakar kimdir?
Veysi Kaynak kimdir?
Burhaneddin Tanyeri kimdir?

Geri Dön