28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? Prof. Dr. Ahmet Bolat ne iş yapar? 

Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? Prof. Dr. Ahmet Bolat ne iş yapar? 

Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? Prof. Dr. Ahmet Bolat ne iş yapar? Hangi görevlerde yer almıştır? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? ile ilgili merak edilen tüm detaylar... 



Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanıdır. Prof. Dr. Ahmet Bolat hakkında merak edilen detaylar şöyle; 1959 yılında Konya'da doğan Prof. Dr. Ahmet Bolat, 1981 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 

Sayın Bolat daha sonra 1984 yılında A.B.D.’de Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans daha sonra 1988’de University of Michigan’da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını gerçekleştirmiştir. 

NERELERDE ÇALIŞTI

Prof. Dr. Ahmet Bolat iş hayatına 1981 senesinde Yıldız Kalıp Şirketi’nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başlamış, 1985 ve 1988 yılları arasında da University of Michigan’da araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi sonrasında da yardımcı doçent görevlerinde yer almıştır. Daha sonra, Prof. Dr. Ahmet Bolat 1988’den 2005’e kadar olan dönem içerisinde Riyad King Saud University’de Endüstri Mühendisliği Departmanın’da yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görevlerinde bulunmuştur. 2005 yılında Türk Hava Yolları’nda Yatırım Yönetimi Başkanlığı görevine gelen Prof. Dr. Bolat, 2012-2022 seneleri arasında Türk Hava Yolları’nda Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı olarak görevde bulunmuştur. Görev süresi boyunca Türk Hava Yolları’nın stratejik büyüme planını yönetmiş ve Türk Hava Yolları filosuna yaklaşık 550 uçağın temini sürecinde görev alan ekibin başında görev almıştır. 

Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? Prof. Dr. Ahmet Bolat ne iş yapar? 

Prof. Dr. Ahmet Bolat, Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar konusundan da sorumlu olmuş , diğer yandan Devlet İlişkileri konularını ve havayolu ortakları ile ticari anlaşmaları başarı ile yönetmiş, iyileşen ikili ilişkiler ile ortaklık ve uçuş ağı gelişimini sağlamıştır. Prof. Dr. Ahmet Bolat ayrıca Türk Hava Yolları’nın İttifak seçim projesinin fizibilite çalışmalarına liderlik etmiştir. Prof. Dr. Ahmet Bolat 2022 yılı itibarı ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak atanmıştır.

Gür Çağdaş kimdir? Gür Çağdaş eğitim ve kariyeri nedir?

İlkay Demirdağ kimdir? İlkay Demirdağ ne iş yapıyor?

İsmail Ergun kimdir? İsmail Ergun ne iş yapar? İsmail Ergun eğitim ve kariyeri nedir?

Alper Gökgöz kimdir? Alper Gökgöz ne iş yapar? Alper Gökgöz'ün eğitim ve kariyeri nedir?


Geri Dön