18 / 05 / 2024

DSİ iş arayanlara duyurdu! Artık düşük KPSS puanına bakılacak! Şans ayağınıza kadar geldi!

DSİ iş arayanlara duyurdu! Artık düşük KPSS puanına bakılacak! Şans ayağınıza kadar geldi!

İş arayanlar kamu iş ilanlarını merakla takip etmektedir. Tam da bu zamanlarda DSİ yeni personel duyurusunu açıkladı. İşte detaylar!



Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ); lise, ön lisans ve lisans mezunu 1273 sözleşmeli personel alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Personel alımı yapılacak kadroları ve onların şartlarını da açıklayan DSİ, sonuçların ilan edilme tarihinde bir güncellemeye gitti.

DSİ PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI NEDİR? HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde istihdam etmek üzere alınacak kontenjan bilgisini şöyle paylaştı;

- Lise mezunu 222 destek personeli alınacak,

- Ön lisans mezunu 30 koruma ve güvenlik görevlisi ve 221 büro personeli alınacak,

- Lisans mezunu 800 mühendis alınacak,

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımında 2022 yılı KPSS puan türünden en az 50 puan alınması gerektiğini belirtti. Başvuru değerlendirmesinde ise KPSS puanı sırasına göre en yüksek puandan en düşük puana göre alımlar yapılacak.

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

1273 sözleşmeli personel alımı ile ilgili DSİ'den yapılan açıklama şu şekilde;

"06/02/2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi olan deprem felaketi, yıkıcı etkisini gösterdiği 10 ilimiz ile birlikte pek çok ilimizi de etkilemiştir. Genel Müdürlüğümüzce 17/01/2023 tarihinde merkez ve taşra teşkilatlarımızın hepsinde toplam 1.273 sözleşmeli personel alımı için ilana çıkılmıştır. Başvuranlar arasında deprem bölgesinde yaşayanların da bulunduğu göz önünde bulundurularak hak kayıplarının önlenmesi ve herhangi bir mağduriyete yol açılmaması adına 7 Şubat 2023 tarihinde açıklanması öngörülen başvuru sonuçlarının açıklanması ileri bir tarihe ertelendiği haberini veriyoruz.”

Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi ise adaylar, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden kolaylıkla öğrenebilir.

Emeklilere bayram gibi bayram geliyor! Eski ikramiyeleri unutun!

Promosyon tutarları güncellendi! Bu tutarlardan EYT’lilerde faydalanacak! Geç kalan dizlerini döver!

 


Geri Dön