03 / 05 / 2024

Duayen bankacıdan bankalar için endişe veren uyarı

Duayen bankacıdan bankalar için endişe veren uyarı

"Bankaların durumu pek parlak değil henüz kendileri de farkında değil" diyen eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, şu anki ekonomi politikasının sürdürülmesi halinde çok daha ağır sonuçların olacağını söyledi.



2003-2008 yılları arasında izlenen ekonomi politikaları sonucunda yerli sanayinin yok edilmesinin sonuçlarının yaşandığını belirten Karaçam, o dönemde ülkeye giren yüksek miktarda yabancı kaynakların dövizi aşağı çekip ithalatı ucuzlattığını ve yerli sanayinin yok olmasına neden olduğunu söyledi. Türk sanayicilerinin önemli bir bölümünün üretimden çekilip rantiyeci olduğunu dile getiren Karaçam, bugün yaşanan sorunların kısa vadede çözülemeyeceğini söyledi. Kemal Derviş programın sonrasında ithalat ve inşaata dayalı bir büyüme modeliyle yola devam edilmesinin bugünkü sorunların altında yatan temel neden olduğunu vurgulayan Karaçam, bugün izlenen faiz neden enflasyon sonuçtur modelinin sürdürülmesi halinde daha da ağır sonuçlar yaşanacağını kaydetti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön