03 / 05 / 2024

Duayen bankacıdan bankalar için endişe veren uyarı

Duayen bankacıdan bankalar için endişe veren uyarı

"Bankaların durumu pek parlak değil henüz kendileri de farkında değil" diyen eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, şu anki ekonomi politikasının sürdürülmesi halinde çok daha ağır sonuçların olacağını söyledi.



Türkiye'de bankacılık sektörünün de parlak bir durumda olmadığını kaydeden Karaçam, "Yüksek enflasyondan onlar da çok olumsuz etkileniyorlar ama bunun tam farkında değiller. Yüksek enflasyon yıllarında, geleneksel muhasebe uygulayamazsınız, raporlamayı bu prensiplere bağlayamazsınız. 90’lı yıllarda yaşanan yüksek enflasyonun bankaları ne şekilde vurduğu 2000’li yıllara girerken görüldü" diye konuştu. Yüksek enflasyon ortamlarında uluslararası muhasebe standartlarının uygulanması gerektiğini ve bu uygulandığında da bankaların özkaynaklarının eridiğinin ve sermaye yeterlilik sorunlarıyla karşı karşıya olduklarının görüleceğini kaydeden Karaçam, ek olarak tahsili gecikmiş alacak ve aktif kalitesinin bozulması gibi risklerin de bulunduğunu ifade etti. Karaçam, göstergelerin uluslararası piyasalarda eski günleri aratır durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 80,3 milyar lira arttı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 6 trilyon 719 milyar lira oldu!

Bankacılık hisselerinde neler oluyor? Bir bankadan daha hamle geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön