09 / 05 / 2024

Düğün mevsimi başladı! Kiralık ev bulmak iyice zorlaştı!

Düğün mevsimi başladı! Kiralık ev bulmak iyice zorlaştı!

Konut kiralarında artış oranı yasal olarak yüzde 25 ile sınırlı ama uygulamada buna uyan yok. Emlak danışmanları hem kentsel dönüşüm hem de evlilik sezonunun açılması nedeniyle önümüzdeki günlerde kiralık ev bulmanın daha da zorlaşacağına dikkat çekiyor.



YÜZDE 25’E BAKAN YOK

Düğün mevsimi başladı! Kiralık ev bulmak iyice zorlaştı!

Ev sahiplerinin çeşitli nedenlerle konutlarını kiralarken yüzde 25 sınırına uymadığını, bu yüzden ev sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlıklar yaşandığına işaret eden TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan,  yüzde 25 sınırlamaya uymayanlar için konuşulan hapis ve para cezalarının da ev sahiplerini oldukça tedirgin ettiğini kaydetti. Akdoğan, çözüm olarak yüzde 25 sınırlaması TÜFE uygulamasına dönülmesinin yaşanan anlaşmazlıkları bir nebze de olsa azaltacağını savundu.

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, Türkiye genelinde kiralık konut metrekare fiyatlarının 100 liraya ulaştığını, yani 100 metrekare bir dairenin kirasının 10 bin lirayı bulduğunu belirtti. Bu kira bedelinin İstanbul'da 100 metrekare bir daire için 12 bin lira, Ankara'da 8 bin lira, İzmir’de ise 10 bin lira seviyesinde olduğunu kaydeden Akdoğan, konutta fiyat artışlarının durdurulamadığından yakındı.

Akdoğan, deprem felaketlerinin yanı sıra çevremizdeki savaşların etkisi nedeniyle ülkemize göçlerin artması, EYT sonrası hareketlilik ile birlikte arzın azalmasının piyasalarda kiralık fiyatları da yukarı çektiğini ifade ediyor.


Geri Dön