11 / 05 / 2024

Düğün planları yapanlar bu haberi bekliyor! Mobilyaya zam yolda mı?

Düğün planları yapanlar bu haberi bekliyor! Mobilyaya zam yolda mı?

Evlenme hazırlıkları yapanları yakından ilgilendiren haber Modoko Başkanı Çalışkan’dan geldi. Çalışkan, mobilya fiyatlarında yeni yılla birlikte zam gelip gelmeyeceğine yönelik sorulara açıklık getirdi.



MOBİLYA ALMAK İÇİN UYGUN DÖNEM

Modoko Başkanı Çalışkan, hammadde fiyatları gerilemeye başladığını, başka bir ifadeyle artış hızının düştüğünü belirterek,   1000 liraya kadar çıkan hammadde fiyatlarının yıl sonunda 680 liraya geldiğini kaydetti. Çalışkan, şu an her şeyin zamlandığını hatırlatarak,  “Buna karşılık mobilya sektöründe Ocak ayında bizim fiyatlarımız stabil halde kalacaktır. Şubat ayıyla birlikte fiyatlarımızda artış olacak ama diğer ürünlerdeki gibi korkutucu seviyede gerçekleşmez. Ocak sonuna kadar mobilya almak için çok uygun bir dönem”  şeklinde konuştu.

Koray Çalışkan, "Mavi yakalıları artık İstanbul'da tutmak çok zor. İstanbul artık göç veren bir şehir haline gelmeye başladı. Üretimlerimizi artık İstanbul dışına taşımak için çalışıyoruz. Sakarya ve Tekirdağ'da üretim alanlarımızı genişletiyoruz" dedi.

GEÇEN YILIN 8 AYLIK DÖNEMİNDE İHRACAT 3,11 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü,  2022 yılının sekiz aylık döneminde Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken, sektörde ihracat ise 3, 11 milyar dolara ulaştı.

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), sektörün ihracat rakamlarını 2022 Ağustos ayında açıklamıştı. Buna göre, Türkiye’nin dış satımı geçen ay % 13,2’lik artış gerçekleştirerek 21,3 milyar dolara ulaşırken,  tüm zamanların en yüksek ağustos ihracatını gerçekleştirdi. Ocak-ağustos  ayları arasında ise ihracat yüzde 18,3 artışla 165 milyar 672 milyon dolara çıktı.

2008 krizi kahininden ABD’ye korkutan haber! Resesyona mı giriyor?

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

İstanbul’da Aralık ayında astronomik zamlanan ürün bakın ne oldu?  Bir ayda tam yüzde 47 zamlandı!

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön