15 / 05 / 2024

Dul, yetim, emekli, memur maaşları yeniden hesaplanıyor! Tarih netleşti, zam bekleniyor!

Dul, yetim, emekli, memur maaşları yeniden hesaplanıyor! Tarih netleşti, zam bekleniyor!

Milyonları yakından ilgilendiren, dul, yetim, emekli ve memur maaşlarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Memur ve emekli maaşları artacak, dul ve yetim aylığı alanların da maaşları yükselecek. Tarih verilerek tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...



3600 ek göstergenin son toplantısı 10 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Herkesin gözü bu toplantıda olacak çünkü maaşlar bugümnkü toplantı sonrasında son şeklini alacak. Emekli Sandığı'ndan dul ve yetim maaşı alanlar ise kendilerinin maaşının nasıl değişeceğini merak ediyor.

Öğretmen, polis, din görevlilerinin ek göstergesi 3600'e çıkarılacak. 3600 ek gösterge meslek kanunuyla öğretmenlere verildi. Uygulamanın yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak belirlendi. Öğretmen maaşı ve emekli ikramiyelerindeki artış belli oldu. 

Dul, yetim, emekli, memur maaşları yeniden hesaplanıyor! Tarih netleşti, zam bekleniyor!
Posta Gazetesi'nden Ekrem Sarısu'ya dul ve yetim maaşı ile ilgili gelen soru ve verdiği cevap şu şekilde: "Babam öğretmen emeklisiyken 2004’te vefat etti. Babamdan dolayı anneme ve bana Emekli Sandığı’ndan aylık bağlandı. Öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olunca bizim aylığımız da artar mı, yoksa sadece görevde olanları mı etkiler?" sorusunu şöyle yanıtlıyor;

"Öğretmenlerin ek göstergesi 15 Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere birinci derece için 3600 olarak belirlendi ve bu konuda kanun da yayımlandı. Emekli Sandığı’na tabi olanlar açısından ek gösterge, emekli aylığının önemli bir unsurudur. 15 Ocak 2023’te birinci dereceden emekli olan öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olunca daha önceden birinci dereceden ve 3000 ek göstergeden bağlanmış aylıklar da 3600 ek göstergeye göre yeniden belirlenecektir.

Dolayısıyla babanız birinci dereceden emekli olmuşsa annenizin ve sizin babanızdan dolayı bağlanan aylıklarınız yeniden hesaplanıp artırılacaktır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön