06 / 05 / 2024

Dünya Bankası açıkladı! Depreme dayanıklı bina maliyeti ne kadar?

Dünya Bankası açıkladı! Depreme dayanıklı bina maliyeti ne kadar?

Türkiye'nin yapı stoğunun yenilenmemiş olması önüne geçilemez sorunlara sebep olduğu ortaya çıktı. Dünya Bankası'na göre  Türkiye'de evleri emniyetli duruma sokmanın bedeli 465 milyar dolar yani yaklaşık 8,7 trilyon TL.



TÜRKİYE'YE FİNANSAL DESTEK

Dünya Bankası, daha evvel Türkiye'ye, kamu binalarının zelzeleye mukavemetli duruma getirilmesi için ekonomik katkı sağladı.

Haziran 2021'de 140 okul, hastane ve öteki kamu binasının yenilenmesi projesine 265 milyon dolar destek sağlandı.

Dünya Bankası açıkladı! Depreme dayanıklı bina maliyeti ne kadar?

2004'ten 2015'e kadar "İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İSMEP)"e de kamu binlarının yenilenmesi için 550 milyon dolar ekonomik destek verildi.  Ancak Dünya Bankası'nın 2018'deki raporu gereği özel mülkiyetli evlerin risklerinin azaltıması projesi ise yeterince uygulanmadı.

Rapora göre hükümetin özel sektörü finanse etme hususunda endişeleri vardı.

2020'den itibaren ise hükümet, düşük konut kredisi avantajlarıyla özel konut sektörüne direk müdahaleye başladı.

Dünya Bankası, zelzelenin akabinden Türkiye'ye 1,78 milyar dolar yardım vaadinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön