14 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.



EKONOMİ POLİTİKALARI ENFLASYONU YÜKSELTTİ

Analizde bu durumun büyümeyi sağlam tuttuğu ama 2022’de yüzde 86 ile rekor kıran ve şu anda yüzde 40’ın üzerinde olan bir enflasyona neden olduğu ifade edilirken, seçmenlerin soğan fiyatlarının 2 senede 10 kat arttığından yakındığı da aktarıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanması halinde bankanın bağımsızlığını geri getirme ve enflasyonu tek hanelere indirme sözünün yer aldığı analizde, “Bu durum yabancı yatırımdaki çöküşü de tersine döndürebilir ama düzeltilmesi gereken yalnızca ekonomi değil” denildi.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

‘BATI İLE İLİŞKİLER DÜZELİR’

Muhalefetin seçimleri kazanması durumunda Türkiye'nin batı ile ilişkilerinin de onarılacağı görüşünün belirtildiği yazıda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Bir muhalefet zaferi, Türkiye’nin komşuları için iyi olacak. Ayrıca, Batı için çok büyük bir jeopolitik önem taşıyacak.

Türkiye son zamanlarda Avrupa’nın geri kalanından neredeyse tümüyle uzaklaşmış durumda ama kağıt üstünde hâlâ AB’ye katılmaya aday. konumunda Bu asla olmayabilir. Ancak Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması halinde Avrupa, Türkler için uzun süredir askıya alınan bir vize programını tekrar canlı hale getirerek, Türkiye’nin AB’nin ortak pazarına ulaşmasını iyileştirerek ve dış politikada daha yakın işbirliği yaparak cevap vermeli.”

İŞKUR’dan müjde üstüne müjde! Bu sefer kendi bünyesine çok sayıda personel alınacak!

A101’de düdüklü tencere 300 TL’ye, servis tabağı 20 TL’ye, manuel kollu rende 150 TL’ye düştü!

ŞOK bu sefer iddialı indirimlerle geldi! Çift kişilik yatak 1200 TL, 3 kapaklı gardırop 2 bin TL, TV sehpası 500 TL...


Geri Dön