02 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Analitics’in son raporunu paylaşarak dolar kuruyla ilgili dikkat çeken bir bilgiye yer verdi.



TÜRK LİRASINDA DEĞER KAYBI NİSAN AYINDAN BERİ YÜZDE 15

"Dolar/TL bu sabah saat 08.41'de 17.4000/17.4700 seviyesinde işlem gördü. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'si ise cuma günü 892 puana kadar yükseldi.

Bu verilere göre TL'nin Nisan başından beri değer kaybı yüzde 15, yılbaşından beri kaybı ise yüzde 24.5 seviyesinde. TCMB rezervlerinin yeterliliğinin sorgulanmasıyla TL'nin daha çok değer kaybedeceği endişeleri piyasalara hakim konumda. Bankacılar ayrıca TL'deki değer kaybını bir kamu tercihi olarak da niteliyorlar."

"CDS'NİN 900 BAZ PUANA YAKIN SEYRİ ENDİŞELENDİRİYOR"

"CDS'nin 900 baz puana yakın seyri dış borçlanma maliyetini çift haneye getirirken, düşük rezervler yeni döviz kaynağı olmadan kur politikaların uzun vadede sürdürülebilir olmadığı endişelerini getiriyor."

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

"MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 2002'DEN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE"

"Bu kapsamda takından takip edilen TCMB net uluslararası rezervleri 8 Temmuz itibarıyla 2002'den beri en düşük seviye olan 6.1 milyar dolara kadar geriledi.

İstanbul Analitics bu sabah raporunda, "Sonuçta, matematik bize Ağustos'ta olmasa da, kış aylarında Türkiye'nin ödemeler dengesi krizine yaklaşacağını gösteriyor... Sermaye kontrolleri hayata geçmeden dolar/TL'de 20-22 düzeyini sınanması çok yüksek olasılık" görüşlerine yer verdi."

"HÜKÜMET PİYASALARI İKNA EDEBİLMİŞ DEĞİL"

"Hükümet sermaye kontrollerini net bir şekilde reddediyor. Ancak yine hükümet sermaye kontrolü olmadan döviz dengesinin nasıl sağlanacağı konusunda piyasaları ikna edebilmiş değil. Bu riskin, uzun süredir döviz birikimlerini artırmayan lokallerin davranışlarında değişiklik yaratıp yaratmayacağı da yakından takip ediliyor."

"DIŞ KAYNAK HABERLERİNİN KURDA POZİTİF ETKİSİ BULUNMUYOR"

"Piyasalarda ayrıca 'Türkiye'ye bu hafta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Rusya'dan 55 milyar dolar yeni dış kaynak geleceği'ne yönelik basında çıkan haberler de takip ediliyor. Haberlerin kurda pozitif bir etkisi bulunmuyor."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 02:15’te yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,45 Türk Lirası, euro 17,71 Türk Lirası, altının gramı ise 958 Türk Lirası değerinde.

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer doların ne kadar yükseleceğini açıkladı! Burada dursa iyi diyeceksiniz

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş düştü diyenler yanılyor dedi! Böyle oltalara düşmeyin

Türkiye’ye 55 milyar dolar nereden gelecek? Büyük iddiayla ilgili ekonomist Murat Muratoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön