04 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü isimden altın yatırımcılarına müjde

Dünyaca ünlü isimden altın yatırımcılarına müjde

State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley, altının Fed’den korkacak hiçbir şeyi olmadığını söyledi. Stanley, bunun doğru olduğunu kanıtladığını belirtti.



Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD'nin resesyona girmeyeceğini düşündüğünü ifade ederken, bankanın enflasyonla mücadelede faiz artışında geç kalmasının ülke ekonomisine zarar verdiğini söyledi. Fed üyesi Christopher Waller ise, makroekonomik verilerin beklentilerini karşılaması durumunda Temmuz ayında da 75 baz puanlık faiz artışını destekleyeceğini dile getirdi.

Dünyaca ünlü isimden altın yatırımcılarına müjde

Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor

Ülkemizde ise gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günü yapacağı PPK toplantısına çevrilmiş durumda. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 14'te sabit bırakacağını tahmin ediyor.

Piyasalarda Son Gelişme

Bu gelişmelerin ışığında Dolar/TL ise cuma günü yüzde 0,1'lik artışla 17,3265'ten kapanmasının ardından bugün 17,34 bandında işlem görmekte. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 18,26 liradan işlem görüyor. Ons altın fiyatı 1842 dolardan değerlenirken, gram altın 1028 lira seviyelerinden alıcı buluyor

Fed ne yaparsa yapsın altın kazanacakt

State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley, altının Fed’den korkacak hiçbir şeyi olmadığını söyledi. Stanley, bunun doğru olduğunu kanıtladığını belirtti. Milling-Stanley, bu hafta Fed ne yaparsa yapsın altının kazanacağını sözlerine ekledi.

Bir yatırımcının ne kadar altına sahip olması gerektiği hakkında da Milling-Stanley, görüşlerini paylaştı. Stanley, araştırmaların bir portföydeki optimal altın seviyesinin yüzde 10 civarında olduğunu gösterdiğini belirtti. Ek olarak çalkantılı zamanlarda bu seviyenin iki katına çıkabileceğinihatırlatan Milling-Stanley, “Bunlar çalkantılı zamanlar değilse, o zaman ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Editörün Notu: Bu haber 20 Haziran 2022, saat 22.52'd3 yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 33 kuruş, euro 18 lira 24 kuruş, altının gramı ise bin 24 lira 13 kuruş değerindedir.

Merkez Bankası faizi düşürecek mi, beklentiler ne yönde? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret yeni zamla 5 bin TL'mi olacak? Selçuk Geçer'den flaş yorum

Temmuz ayında asgari ücrete ara zamda yeni gelişme! Resmen açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön