05 / 05 / 2024

Dünyanın en büyüğü uyardı! Çok bekledik altında ralliye hazır olun!

Dünyanın en büyüğü uyardı! Çok bekledik altında ralliye hazır olun!

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs altında uzun süreli bir ralli tüm şartların oluştuğunu söyledi ve yatırımcılara hazırlıklı olun çağrısında bulundu.



Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Daniel Sharp altının geçtiğimi sene enflasyon karşısında atılan sert para politikası adımları ve Ukrayna kaynaklı jeopolitik gerilim nedeniyle dalgalı bir yıl geçirdiğini, ancak artık daha uzun süreli bir ralli için koşulların oluştuğunu iddia etti.

Dünyanın en büyüğü uyardı! Çok bekledik altında ralliye hazır olun!

Ekonomi gazetesinden Elif Karaca’nın haberine göre, Fed'in yaklaşımına bağlı olarak altının daha iyi performans gösterebileceği daha yumuşak bir parasal ortam oluşacağını düşündüklerini belirten Sharp, altının ons fiyatının bu yıl 1950 dolara ulaşmasını beklense de, bu tahminin üstünün yukarı yönlü olarak açık olduğu tahmininde bulundu.

Bu yıl için diğer emtialarla ilgili de tahminlerini peş peşe sıralayan Sharp, emtia piyasaları genelinde uzun süredir görülen yetersiz yatırımın etkisinin giderek daha fazla hissedileceği yıl olacağına inandıklarını söyledi.

Emtia ürünlerinin, yedek arz kapasitesi oluşturmak için yeterli sermaye harcaması yapılmazsa, daha yüksek ve değişken fiyatlar ile uzun süreli bir kıtlık durumu arasında sıkışıp kalacağını dile getiren Sharp, “İkinci bileşen olan talep tarafında ise - yatırımcılar 2023 büyüme görünümüyle ilgili endişelerini sürdürürken, Goldman Sachs ekonomistleri pek çok bölgede emtia talebinin artacağı konusunda hemfikir” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön