06 / 05 / 2024

Duyanlar yıkıldı! Bakan Bilgin “Öyle bir şey yok” diyerek umutları bitirdi!

Duyanlar yıkıldı! Bakan Bilgin “Öyle bir şey yok” diyerek umutları bitirdi!

SON DAKİKA… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT için net tarihin 8 Eylül 1999 olduğunu ve yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemeyeceğini açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün akşam katıldığı canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası öncesinde dikkat çeken açıklamalar yaptı. Açıklamalarında üzerinden saatler geçse de etkisi taptaze. Hem işveren hem de emeklilik hayali kuran milyonları ilgilendiren açıklamada Bakan Bilgin doğum ve askerlik borçlanması sigorta başlangıcı sayılır mı tartışmasını da noktaladı.

“ÖYLE BİR ŞEY YOK”

Bakan Bilgin, konuyla ilgili açıklamasında EYT için net tarihin 8 Eylül 1999 olduğunu ifade ederek “Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa da işe başlangıç tarihinin geriye çekilmesi mümkün değil. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak için devreye sokulabilir ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok” dedi.

EMEKLİ OLUP YİNE DE ÇALIŞAN VATANDAŞ İÇİN PRİM NE KADAR ÖDENECEK?

Emekli olanların işe devam etmesi halinde, normal çalışanlara göre primlerinin 5 puan yükseldiğini ve işverenlerin EYT düzenlemesinin ardından, bu farkın kaldırılmasını istediğini ifade eden Bakan Bilgin, buna çözüm olarak da, “İşveren emekli olan kişiyi çalıştırınca devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekmek suretiyle eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene EYT'li olan çalışanını çıkarma, çalıştır. Biz sana sosyal güvenlik destek primi ödeyeceğiz diyeceğiz." dedi.


 


Geri Dön