02 / 05 / 2024

E-devlet üzerinden ihtiyaç sahipleri 800 TL alacak! İşte o ödemeyi alabilmek için yapılması gerekenler

E-devlet üzerinden ihtiyaç sahipleri 800 TL alacak! İşte o ödemeyi alabilmek için yapılması gerekenler

Artan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon beraberinde vatandaşların ekonomik açıdan gün geçtikçe zorlanmasına sebep oldu. Ay sonunu getiremeyen pek çok insan destek ödemeleri ile üzerindeki bu yükü rahatlatmayı amaçlıyor. E-Devlet 800 TL ödeme ile ihtiyaç sahiplerini destekliyor. Detaylar…



Yükselen enflasyon neticesinde halkın alım gücünün azalması ve artan pahalılık birçok sorunu beraberinde getirdi. Özellikle ay sonunu getiremeyen aileler ciddi ekonomik sıkıntılar yaşarken bunu bir nebze olsun azaltmak adına devlet desteği karşılıksız olarak gerçekleşiyor. İhtiyaç sahiplerine yardım miktarı 800 TL olarak belirlendi.

E-devlet üzerinden ihtiyaç sahipleri 800 TL alacak! İşte o ödemeyi alabilmek için yapılması gerekenler

800 TL destek başvurusu nasıl yapılır?

800 TL destek başvurusu almak için E-Devlet üzerinden başvuru yapmak gerekmektedir. İlk aşamada T.C kimlik numarası ve kişinin şahsi şifresi ile E-Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. Girişin ardından E-Devlet sisteminin üst noktasında yer alan arama bölümüne “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” yazmak gerekmektedir. Sonrasında “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Başvuru” bölümü yer almaktadır ve başvuru kapsamında bu noktaya girilmesi gerekmektedir. Burada yer alan bilgilerin doldurulması sonrasında başvuru tamamlanır v şartlar sağlanıyorsa onaylama gerçekleşir. Eğer başvuru onaylanırsa sonraki ayın ilk 15 günü kapsamında seçilen bir günde PTT üzerinden ödeme yapılacaktır ve buradan para çekilecektir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön