27 / 04 / 2024

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.



Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni dönem resmen başlıyor. Gayrimenkul satışlarında fırsatçılığın önüne geçmek isteyen hükümet e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayan kişilerin artık ilan veremeyeceğini duyurdu. Söz konusu uygulamanın 1 Kasım 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesi planlanıyor. 

e-Devlet üzerinden getirilen zorunluluk ile konut ilanlarında sahteciliğin önüne geçilmesi planlanıyor. 

İlan sahiplerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştireceği kimlik doğrulaması ile piyasadaki manipülasyona yol açan ilanların kaldırılması hedefleniyor.

Diğer bir amaç ise üzerlerine tapu kaydı olmayan kişilerin yakınları adına arsa ve konutlarını satışa çıkaramaması amaçlanıyor. Yeni düzenleme çerçevesinde internet siteleri e-Devlet ile entegre edilecek ve bu entegrasyon aracılığıyla tapu sorgulaması gerçekleştirilerek satış ilanları denetlenecek.

Öte yandan fahiş fiyat veren hak sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödemek zorunda olacak.

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

e-DEVLET SİSTEMİ İLE BAŞVURULAR YAPILACAK

e-Devlet sistemi ise 1 Kasım 2023 tarihinde hayata geçirilecek olan ve gayrimenkul ilanlarını tapu kayıtlarıyla eşleştirecek. OdaTV'nin haberine göre konu hakkında değerlendirmeler yapan gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, tapu kayıtlarından ilanların nasıl düşürüleceğini anlattı.

Evrim Kırmızıtaş Başaran, e-Devlet sisteminin başlamasıyla beraber sistemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlarının tamamıyla sona ereceğini belirtti. 

Başaran, "Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek" diye ifade ederek, rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması ile işleyeceğini, böylece o sahte ilanların önü kesilmiş olacağını söyledi. 

Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla beraber gayrimenkul sektörünün tamamıyla sene sonuna kadar canlanmasını beklediğini söyleyen Başaran, "e-Devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız." dedi.

Konut fırsatçılığının önünü kesmek için geçilmesi planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyecek. Bu sayede fahiş fiyatlar ve sahte ilanlar ortadan kalkacak.

Konut politikaları sil baştan: İşte 12'nci Kalkınma Planı'yla gelen konut sektöründeki 4 yeni hedef! 

Benzin ve motorinde Brent petrol depremi! Akaryakıt fiyatları uçuşa geçecek! Sürücüler hemen bakın! 

Dul ve yetim aylığı alanlara Kasım 2023 müjdesi geldi! Dul ve yetimler kaç TL ikramiye alacak? 

 


Geri Dön