16 / 05 / 2024

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.



Peki Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından hazırlanan aylık raporda hangi ifadeler yer aldı? Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) baş ekonomisti Beata Javorcik konuyla ilgili olarak neler dedi? İşte merak edilen detaylar...

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD); aylık raporunda, en çok finansman sağladığı ülke olan Türkiye'de önümüzdeki aylarda artış göstermesi beklenen inşaat faaliyetlerinin altyapı ve tedarik zincirlerindeki tahribatın etkisini hafifleteceğini öngördü. Avrupa İmar ve Kalkınma  yüzde 1'lik GSYİH daralmasının "makul bir tahmin" olduğunu kaydetti.

Dünya'da yer alan habere göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) baş ekonomisti Beata Javorcik Reuters'a konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Deprem büyük ölçüde, tarım bölgelerini ve hafif sanayi üretimi gerçekleştirilen bölgeleri etkiledi, bu nedenle başka sektörlere yönelik etkisi kısıtlı kaldı" dedi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'nin giderek büyüyen dış finansman ihtiyaçlarının ve 2023 seçimlerine bağlı belirsizliklerin de ülke için ciddi ekonomik zafiyet oluşturduğunu kaydetti.

Söz konusu raporda, "TL 2015 yılından beri enflasyondan daha hızlı değer kaybederken ülkenin ihracatı da, masrafların ABD doları cinsinde düşük kalmasının desteğiyle arttı" ifadelerine de yer verildi.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön