04 / 05 / 2024

E.C.A enerji tasarruflu çelik kazanlar üretti!

E.C.A enerji tasarruflu çelik kazanlar üretti!

Binalarda Enerji Performans yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle E.C.A yatırımlarını arttırarak bu doğrultuda çalışmaya başladı. İnşaat projelerinin artmasıyla birlikte enerji performans yönetmeliğinin bu kazanların satışında etkili olması bekleniyor..



Elginkan Grubu şirketlerinden EMAS A.Ş., bünyesinde yer alan E.C.A'yla Binalarda Enerji Performans (BEP) yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle yatırımlarını artırarak, ürün gamını genişletti. 


EMAS A.Ş. Şirket Müdürü Cahit Köse, kazan konusunda son yıllarda Ar-Ge ve test laboratuarı ile yaklaşık 3 milyon Euro'luk yatırım sonucu yüzde 94'e varan verimlilik değeri ile E.C.A. çelik kazanın pazara sunulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Çelik kazan akıllı otomasyon kontrol paneli ve dış hava duyar elemanı ile kullanılarak dış hava koşullarına bağlı olarak kazan gücünü ayarlıyor. Bu sayede enerji ve yakıt tasarrufu sağlayabiliyorsunuz. 

E.C.A. çelik kazanlar monoblok gövdesi içinde yer alan özel olarak tasarlanmış üç geçiş prensibine sahip duman boruları ve ısı transferini maksimum düzeyde sağlayacak şekilde tasarlanmış paslanmaz çelik türbülatörlere sahip. 

Piyasadaki birçok kazandan farklı olarak, ön kapak izolasyonunda seramik esaslı refrakter malzeme kullanımı ile ısı kayıpları minimum seviyeye indirilmiş, dayanım ve kullanım ömrü arttırılmıştır. 


İstanbul Pendik üretim tesislerimizde yer alan kazan test laboratuarı ile kazanın tasarım aşamasındaki verilerinden, kullanıcının elde edeceği verim sonuçlarına kadar birçok verinin test edilme imkanı bulunuyor. 

Bununla beraber pazarın, sektörün ve devletin enerji verimliliğine destek konusundaki girişim ve teşvikleriyle paralel, merkezi ve bireysel ısıtma sistemleri konusunda farklı projelerimiz ve yatırımlarımız devam ediyor." dedi


Türkiye üretim üssü 


Türkiye'de ısıtma ve kombi sektörünün son on yılda gelişen önemli sektörlerden biri olduğuna da işaret eden Köse, "İngiltere, Almanya ve İtalya gibi en büyük pazarlardan sonra Türkiye ilk dört ülke arasına girmiş durumda. Dünya markaları ısıtma ve kombi sektöründe Türkiye'yi 'üretim üssü' olarak konumlansekdırdı. Bu pazarın içinde E.C.A., 60 yıllık geçmişiyle yer alıyor" dedi. 


Cahit Köse, E.C.A olarak yılda 200 bin adet kombi satışı yaptıklarını da aktararak, şunları kaydetti: "İnşaat projeleri arttıkça enerji performans yönetmeliği ile kazan satış rakamları ve kullanımının da artış göstereceğini beklemekteyiz. Kazan grubunda yeni ürünümüz E.C.A. çelik kazan, yoğuşmalı kazan ve kaskad sistemler ile yelpazemiz oldukça geniş. Yeni projelerle sektör büyüyor. Yoğuşmalı ve akabinde güneş enerjili sistemlerde artış olacak." 


Yoğuşmalı cihaz trendi Bina Enerji Performans (BEP) yönetmeliğini de değerlendiren Cahit Köse, şunları söyledi: "2 bin metrekare ve üzeri binalarda enerji verimliliğini ve çevre dostu ısıtma sistemlerinin kullanımını desteklemek için bu yönetmelik yürürlüğe girdi. Bu kapsamda devlet destekli inşaat projelerinde yoğuşmalı sistemler tercih ediliyor. Bu da ısıtma sektöründe ilerleyen dönemlerde yoğuşmalı cihaz kullanım trendini artıracak. 

Merkezi ısıtma sistemi ürünlerinin kullanımının artması ile tüm yeni projelerde sıcak kullanım suyunu sağlayan diğer cihazların satış oranları da artmaktadır. Bu da ısıtma sektöründe ürün çeşitliliği ile firmaların farklı Ar-Ge ve yatırım faaliyetleri geliştirmesini ve ürün gamını farklılaştırmasını sağlıyor. Hermetik şofben, substation, boyler gibi ürünler bu gruba giriyor." 




Milliyet


Geri Dön