17 / 05 / 2024

ECB faiz kararı açıklandı! İşte Avrupa Merkez Bankası faiz kararı...

ECB faiz kararı açıklandı! İşte Avrupa Merkez Bankası faiz kararı...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararının ne olacağı merak konusu oldu. Peki, ECB faiz kararı ne kadar arttı? Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?



ECB FAİZ KARARI BELLİ OLDU MU?

ECB faiz kararı belli oldu. 

AVRUPA MERKEZ BANKASI (ECB) FAİZ KARARI NE KADAR OLDU?

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri kapsamında 3 temel politika faizini 25 baz puan artırdı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda 3 temel politika faizini 25 baz puan yükseltti.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed), beklentilere paralel olarak faizi 25 baz puan daha artırarak yüzde 5-5,25 aralığına yükseltmişti.

ECB faiz kararı açıklandı! İşte Avrupa Merkez Bankası faiz kararı...

ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın merakla beklediği faiz kararını duyurdu. Doların patronu, federal fonlama faizini 25 baz puan yükselişle yüzde 5,00-5,25 aralığına arttı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), kararı oy birliğiyle aldı. Bu oran, son 16 senenin en yüksek faizi olarak kayda geçti. Bir sonraki faiz kararı 14 Haziran tarihinde belli olacak.

ABD faiz vadeli kontratları, açıklamanın sonrasında Fed’in Eylül ayında faiz indirimine başlayacağını fiyatlamaya başladı.

FED ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Fed gelecekte daha fazla faiz artışına işaret eden ifadeyi metinden çıkardı. Fed’in bu ifadeyi metinden çıkarmasının sonucunda piyasalar hareketlenmeye başladı. Açıklamada, gelecekteki adımların sıkılaştırma etkisine, ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı olduğunun altı çizildi.

PİYASALAR HAREKETLENDİ!

Karardan sonra piyasalar da hareketlenmeler yaşandı. Karar öncesi 1,04 olan Euro/dolar paritesi kararın ardından 1,10 seviyesine çıktı. Dolar/TL 19,47’de yatay seyrine devam etti. Bitcoin ise 28 bin 620 seviyelerinde yatay seyretti.

Gün içinde artan altın fiyatları kararın ardından daha da artmaya devam etti. Karar öncesinde 2 bin 24 seviyelerinde olan ons altın fiyatı karardan sonra 2 bin 35 seviyelerine ulaşsa da sonrasında 2 bin 24 seviyesine geri döndü. Gram altın 1267 lira seviyelerinde işlem gördü.

Yüksek elektrik faturanızın sebebi bu olabilir! Bu yöntem faturaları adeta ikiye katlıyor! 

Borsada yatırımcı sayısı 4 milyon 769 bini geçti! 4 ayda yaklaşık 1 milyon artış yaşandı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön