18 / 07 / 2024

Eceabat'a yapılacak misafirhane tartışmaya yol açtı

Eceabat'a yapılacak misafirhane tartışmaya yol açtı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde yapılması düşünülen 750 yataklı misafirhane tartışmaya neden oldu

 




Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na gelecek öğrencilerin konaklaması amacıyla yapılması düşünülen 750 yataklı misafirhane için tahsis edilen belediyeye ait arsa ile İl Özel İdaresine ait binanın takasının İl Genel Meclisince kabul edilmemesi tartışmaya neden oldu.

Alınan bilgiye göre, geçen aralık ayında Çanakkale'de toplanan Vilayetler Hizmet Birliği, konaklama tesisinin Eceabat'ta yapılmasına karar verdi.

Çamburnu mevkisindeki belediyeye ait 49 dönüm arsanın 10 dönümü misafirhane için ayrıldı. Belediye, bu arsa karşılığında İl Özel İdaresine ait, Zübeyde Hanım Meydanı'ndaki Ziraat Bankası şubesi ile lojmanların olduğu binayı istedi. Görüşmelerin ardından konu İl Genel Meclisi'ne intikal ettirildi.

Tartışmanın ardından yapılan oylama sonucu takas reddedildi.

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vilayetler Hizmet Birliğinin ilçeye yapmayı planladığı misafirhanede yurt genelinden öğrencilerin kalacağını söyledi.

Misafirhanede 25-30 kişi çalışacağını, esnafın da bu işten faydalanacağını kaydeden Dokuz, şöyle konuştu:
"Belediyeye ait 49 dönüm arazinin yaklaşık 10 dönümünü misafirhanenin yapımı için vererek karşılığında İl Özel İdaresine ait Zübeyde Hanım Meydanı'nda Ziraat Bankası ve lojmanların bulunduğu binayı alacaktık. Belediyeye ait arazinin değeri 2 milyon lira, İl Özel İdaresine ait binanın ise 1 milyon lira. Yani 2 verip 1 alacaktık. Bununla ilgili olarak belediye meclisimizden takas kararı aldık. Takasın gerçekleşebilmesi için İl Genel Meclisi'nden da karar çıkması gerekiyordu ama maalesef muhalefet edilmesiyle misafirhanenin yapılması kararı
askıya alınmış oldu. Bu kararda CHP Eceabat İl Genel Meclisi Üyesi de ret oyu vermiştir. Bu, küçük hesaplar peşinde olmanın göstergesidir."

CHP Eceabat İl Genel Meclisi Üyesi Halil Duymaz ise İl Genel Meclisi toplantısında misafirhaneyle ilgili komisyon raporu konusunda yapılan görüşmelerde bazı üyelerin bu büyük yatırımın atıl kalabileceğini ifade ettiğini söyledi.

Bu üyelerin misafirhanenin yazın 3 ay kullanılıp geri kalan dönemde boş kalacağını, bu yatırımın il merkezinde yaptırılmasının daha verimli olacağını savunduklarını kaydeden Duymaz, Eceabat esnafının bundan kazanç sağlamayacağını hatta zarar göreceğini düşündüğü için ret oyu verdiğini ifade etti.

Duymaz, "Eski Ziraat Bankası'nın olduğu İl Özel İdaresine ait binayı Eceabat Belediyesinin ne şekilde değerlendireceğini yetkililere soruyorum. Buraya yapılması planlanan misafirhanenin ihtiyaçları ihale usulüyle tedarik edilecek.

Nasıl oluyor da Eceabatlı esnaftan etini, ekmeğini alabileceğinin garantisini verebiliyorlar? 25 kişiye iş imkanı verileceğini söylüyorlar. Milli Eğitime bağlı yapılması planlanan bu misafirhanede nasıl oluyor da 25 kişi çalıştırılacağını söylüyorlar?" diye konuştu.
AA


Geri Dön