28 / 04 / 2024

Edip Uğur: Balıkesir'e arıtma tesisi kurulacak!

Edip Uğur: Balıkesir'e arıtma tesisi kurulacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, 4050 yıldır kullanılan suyun sağlıklı olması için mücadele başlattıklarını, ilk etapta 7 ilçeye 2 milyon lira harcayıp arıtma tesisi kuracaklarını belirtti.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, 4050 yıldır kullanılan suyun sağlıklı olması için mücadele başlattıklarını, ilk etapta 7 ilçeye 2 milyon lira harcayıp arıtma tesisi kuracaklarını belirtti. Uğur, "Göreve geldikten kısa sure soma belediye bünyesinde kurulan, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ) tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Balıkesir'in arıtma tesisi bulunmayan mahallelerinde içme ve kullanma sularıyla ilgili analiz yaptırdık. Bu analizlerin sonucunda daha once köy olan bazı kırsal mahallelerdeki kullanma sularında arsenik ve benzer materyallerin ihtiva edildiğini tespit ederek derhal gerekli çalışmayı başlattık. Bu mahallelerdeki insanların 40 50 yıldır kullandıkları sularını arıtılarak sağlıklı hale getirmek için gereken mücadeleyi veriyoruz. Balıkesir'lileıin sularını gönül rahatlığıyla içebilecek" dedi. 



ACİL DURUM YOK

Arsenikli su konusunda daha once izmir'de yaşanan soıunu hatırlatan Uğur, Balıkesir'de belli yapılar tarafından speküle edilmek istenen bu konuyla ilgili herhangi bir acil sağlık sorunu da yaşanmadığını aktardı. Başkan Uğur, Yıllardır üzerine gidilmemiş bir konuyu tespit edip üzerine gittiklerini vurgulayan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Balıkesir'in şu anda merkezde yaşayan 340 birnüfusu var. Bu sular su antmadan geçiyor insanlar öyle içiyorlar. Tespit yaptığımız yerlerin hepsi 60 mahalle, Balıkesir'in bin 200 mahallesi olduğunu düşünürseniz, biz bunun üzerine gidiyoruz. Tutup da bizim yaptığımız bir şey değiL Ayrıca, herhangi bir sağlık sorunu yol Yani şu kadar kişi bu sudan içti onun için hastanede falan diye bir durum soz konusu değil. 50 yıldır bu suyu kullanıyorlar, bilmiyorum içiyorlar mı belki de içiyorlar. Ama biz yıllardır üzerine gidilmemiş bir konunun üzerine gidiyoruz. Arıtma tesislerimizi kuruyoruz. Yaptığımız budur. Bu bir itiraf değil, biz hiçbir şeyi gizlemiyoruz, gerçekleri konuşuyoruz." 



Hürriyet Ege 


Geri Dön