06 / 05 / 2024

Edirne'de 28 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Edirne'de 28 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Edirne İcra Dairesi, Edirne'de yer alan fabrikayı 28 milyon TL bedelle icradan satışa çıkardı.



Edirne İcra Dairesi, Edirne'de yer alan fabrikayı icradan satışa çıkardı. Fabrikanın satış bedeli 28 milyon TL olarak belirlendi.

T.C.
EDİRNE
İCRA DAİRESİ
2020/4927 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Edirne İl, Merkez İlçe, 2568 Ada, 1 Parsel, DEMİRKAPI Mevkiinde kain, 17.603,91 m2 alanlı arsa vasıflı taşınmazın tamamı satışa konu olup; ana taşınmaz ve üzerindeki natamam durumda olan 22 kapı nolu yapıdır. Şehrin yeni gelişen ve yapılaşma hızının düşük olduğu bölgesinde konumlu olan taşınmazın yakın çevresinde boş parseller, ticari amaçlı kullanılan, 2-4 katlı binalar veya eğitim tesisleri ile 2-3 katlı dubleks meskenler bulunmaktadır. Taşınmaz yaklaşık olarak, İpekyol Tekstil Fabrikasına 350 m, Kırklareli-Dereköy Kavşağı'na 1 km, Edirne Otogarı'na 2,4 km, D100 Karayolu TEM Otoyolu Bağlantı Kavşağı'na 2,5 km, şehir merkezine ise 10 km mesafededir. Taşınmazın konumlu olduğu bölge topografik olarak eğimsiz ve bölgede altyapı tamamlanmıştır. Taşınmaza ulaşım, Kırklareli Yolu Caddesi üzerinden toplu taşıma araçları ile sağlanabilmektedir.
İmar Durumu: Taşınmazın bulunduğu Edirne İli, Merkez İlçesi, Demirkapı Mahallesi ve tapunun 2568 Ada, 1 Parsel numaralı taşınmaz için Edirne Belediyesinde yapılan sorgulamada; 1/1000 ölçekli Demirkapı-İskender Revizyon İmar Planı kapsamında Özel Eğitim Tesis Alanında kaldığı görülmüş olup, yapılaşma koşullarının ise Emsal: 3,00, bina yüksekliği ençok: 4 kat, çekme mesafeleri; Kırklareli yolunda 25 m. karayolu çekme mesafesi, diğer yollarda 5m. çekme mesafesi şeklinde olduğu tespit edilmiştir.
Taşınmazın üzerinde, Okul, Üniversite, Araştırma kullanım amacı ile 36.810,00 m2 toplam yüzölçümlü, 2 bodrum, 1 zemin ve 3 normal kat olmak üzere toplam 6 katlı, 4A yapı sınıfında, 1 adet bağımsız bölüm olarak Edirne Belediyesince düzenlenmiş 18/04/2018 tarih ve 155 sayılı yeni yapı ruhsatına sahip natamam bina yer almaktadır.
Ruhsat eki onaylı mimari projesine göre yapının brüt 8.303,00 m² alana sahip 2. Bodrum katında; sığınak, spor salonu, konferans salonu, kapalı havuz, teknik odalar, enerji odaları, soyunma odaları, kapalı otopark ve WC mahalleri, 5.993,00 m² brüt alana sahip 1. bodrum katında; beden eğitim salonu, soyunma odaları, teknik odalar, kantin alanı, mescit ve sığınak mahalleri, 5.530,00 m² brüt alanlı zemin katında; etkinlik alanları, sergi, WC, müdür odası, derslikler ve öğretmenler odası mahalleri, 5.621,00 m² brüt kullanım alanlı 1. normal katında; kat holleri, öğretmenler odası, WC, derslik mahalleri, 5.621,00 m² brüt kullanım alanlı 2. Normal katında; bilgisayar alanları, müzik ve resim atölyeleri, laboratuvar alanları, uyku odası, galeri boşlukları, derslikler ve WC mahalleri, 5.742,00 m² kullanım alanlı 3. Normal katında ise; yemekhane, galeri boşlukları, uyku odası ve derslik mahalleri olacak şekilde ve toplamda 36.810,00 m² olacak şekilde projelendirilmiştir.

Edirne de 28 milyon TL ye icradan satılık fabrika!

Mevcut durumda keşif günü yerinde yapılan incelemede; binanın natamam olarak kaba inşaat durumunda olduğu ve kaba inşaatı tamamlanmadan inşai faaliyetlerinin durmuş olduğu tespit edilmiştir. Buna göre keşif günü yerinde yapılan incelemelerde;
A1: 2. Normal kat tabliye imalatları yapılmış (betonarme imalatı bitmiş),
A2: 2. Normal kat tabliye ve 3. Kat kolon imalatları yapılmış (betonarme imalatı devam ediyor),
B1: 2. Normal kat tabliye imalatları yapılmış (betonarme imalatı bitmiş),
B2: 2. Normal kat tabliye ve 3. Kat kolon imalatları yapılmış (betonarme imalatı devam ediyor),
C1: Zemin kat tabliye imalatı yapılmış (betonarme imalatı devam ediyor),
C2: Zemin kat tabliye imalatları yapılmış (betonarme imalatı devam ediyor),
D1: Betonarme imalatına başlanmamış,
D2: Betonarme imalatına başlanmamış,
E1: 2. Normal kat tabliye ve 3. Kat kolon imalatları yapılmış (betonarme imalatı devam ediyor),
E2: 1. Normal kat tabliye ve 2. Kat kolon imalatları yapılmış (betonarme imalatı devam ediyor),
E3: 2. Normal kat tabliye ve 3. Kat kolon imalatları yapılmış (betonarme imalatı devam ediyor), Diğer detaylı bilgiler dosyasından görülebilir.
Adresi : Edirne İli, Merkez İlçesi, Koca Sinan Mahallesi, Kırklareli Yolu Caddesi Demirkapı
Mevkii No:22
Yüzölçümü : 17.603,91 m2
Arsa Payı : TAM
İmar Durumu : İmarlı
Kıymeti : 28.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler :
1-Edirne 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/620 Esas
2-Edirne 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2020/299 Esas
3-Edirne 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/608 Esas
4-Edirne 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2021/101 Esas
5-Edirne 2.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/344 Esas
6-Edirne 2.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2019/284 Esas sayılı dosyalarından muhtelif tarihlerde konulmuş, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, davalıdır şerhleri ile kesinleşmemiş karar bulunduğuna ilişkin şerhler mevcut olup, mahkeme yazıları gereği bu şerhlerle birlikte satılacaktır, taşınmaz ihale alıcısı adına tescil ettirilirken bu şerhlerle birlikte tescil ettirilecektir.
1. Satış Günü : 26/08/2021 günü 10:00 - 10:10 arası
2. Satış Günü : 24/09/2021 günü 10:00 - 10:10 arası
Satış Yeri : Edirne İcra Dairesi Mezat Salonu - İstasyon Mahallesi Hakim Çağlar Işık Caddesi No:1 MERKEZ / EDİRNE
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/4927 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.12/07/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön