28 / 04 / 2024

Ege-Koop: Kentsel dönüşüm için özel komisyon kurulsun!

Ege-Koop: Kentsel dönüşüm için özel komisyon kurulsun!

Ege-Koop Danışma Kurulu, Türkiye'yi yakından ilgilendiren, Türkiye ile İzmir'in sorunları, depreme karşı kötü yapıların yenilenmesi ve ihracat için kolları sıvadı



Alanlarında ve mesleklerinde uzmanlaşmış deneyimli isimlerden oluşan akademi, basın, turizm, kentleşme, sanat, bürokrasi ve iş dünyasında kendini kanıtlamış kişileri bünyesinde toplayan EgeKoop Danışma Kurulu, 2011  2012 faaliyet döneminde oluşturulan 4 ana komisyonla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci Yazar Öcal Uluç, Danışma Kurulu üyeleri, Ege-Koop Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Ege-Koop olarak İzmirliler'in beklentilerine cevap verebilmek için, ülkemizin ve kentimizin sorunlarına, gelecekle ilgili problemlerine en doğru biçimde odaklanmamız gerektiğinin bilincindeyiz" dedi.

Sorunların bilincindeyiz
Ege-Koop'un bünyesinde oluşturulan İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin gündemini belirleyecek 'Kentsel Dönüşüm', 'İzmir'in Sorunları', 'Türkiye'nin Sorunları' ve 'Expo Komisyonu' hakkında konuşan Ege-Koop Genel Başkam Hüseyin Aslan, "İzmir'i ve ülkesini bu kadar çok seven uzman kadromuz, gönüllük esasıyla hizmet üretmeye devam edecek" diye konuştu.

Aslan, "Yapılan araştırmalara göre; Ege-Koop'un tanınırlığı ve güvenirliliği yüzde 71lere ulaşıyor. Biz de Ege-Koop olarak; İzmirliler'in beklentilerine cevap verebilmek için ülkemizin, kentimizin sorunlarına ve gelecekle ilgili problemlerine en doğru biçimde odaklanmamız gerektiğinin bilincindeyiz" diye konuştu.

Dönüşümde ranta dikkat
Van depremi sonrasında önemi daha iyi anlaşılan kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme konusuyla ilgili çalışma yapmak üzere Kentsel Dönüşüm Komisyonu oluşturduklarını belirten Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem de, "Yenileme, kentsel dönüşüm konularında ilk gündeme gelen il  İzmir  oldu. Kentsel dönüşüm ve rant ilişkilerine dikkat etmeliyiz" dedi.

Ege-Koop Danışma Kurulu'nun İzmir'in yanında Türkiye için de faaliyet gösterdiğini belirten Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci Öcal Uluç ise, "Ege-Koop Danışma Kurulu olarak sorunları masaya yatırmaktan, İzmir için çözüm önerileri ortaya koymaktan vazgeçmeyeceğiz. Gerçek Türkiye sevdalısı olduğumuzu ortaya koyacak çalışmalara başladık" diye konuştu.

Sedat Yılmaz/Sözcü

 


Geri Dön