22 / 11 / 2024
fuzul

Ege Yıldız, yatırımlarının meyvelerini ödülle topluyor!

Ege Yıldız, yatırımlarının meyvelerini ödülle topluyor!

Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, "Yatırımlarımızın meyvesini, aldığımız ödüllerle topluyoruz. Son olarak Anadolu Markaları Yarışmasının büyük işletmeler dalında ticaret kategorisinde ikinci olduk" diye konuştu...




Geçen yıl kapasite artışından ziyade yeni ürün yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, "Yatırımlarımızın meyvesini, aldığımız ödüllerle topluyoruz. Son olarak Anadolu Markaları Yarışmasının büyük işletmeler dalında ticaret kategorisinde ikinci olduk" diye konuştu.


Mazhar Zorlu Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ve geçen yıl kapasite artışından ziyade yeni ürün yatınmlanna ağırlık veren Ege Yıldız, bu konudaki çalışmalarının meyvelerini topluyor. Ege Yıldız, son olarak Anadolu Markalan Yanşması'ndan ödülle döndü. Geçen yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın büyük işletmeler dalında ticaret kategorisinde ikinci olduklarını hatırlatan Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, "Bu yarışmadan 2005, 2007 ve 2011 yıllarında da ödülle dönmüştük. Aldığımız bu ödülde yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarımız, yanmaya dayanıklı polipropüen borunun yanı sıra, Türkiye'nin ilk ve tek kurşunsuz, çevreci PVC basmçlı boruları üretmemiz, markaya verdiğimiz değer ve kurumsal çalışmalarımız etkili oldu. Özellikle 2013 yılında üretimine ve satışına başladığımız kurşunsuz PVC basmçlı temiz su boruları, belediyelerin öncelikli tercihleri araşma girdi. Kurşunsuz borular, içeriğindeki kalsiyum-çinko bileşenleri sayesinde çevreye duyarlı bir ürün. Aynı zamanda yüksek dayanım gücüne sahip ve uzun ömürlü" dedi. 


Marka kimliğinin devamı ve gelişimi konusundaki duyarlılıklarının bu yıl da aynı şekilde devam edeceğini anlatan Kemal Zorlu, "2014 yılı üretim hedefimiz 50 bin ton, ihracat hedefimiz ise 40 milyon dolar. Holding şirketlerimizden Ege Yıldız, 1959'da İzmir'de plastik boru, ek parçalan ve yan ürünleri üretimi konusunda faaliyet göstermek üzere kuruldu. 1973'te üretici firma olarak Egeplast'ı kurduk ve Ege Yıldız, bayi satış kanallan aracılığı üe yurtiçi saüş ve pazarlama faaliyederini devraldı. Egeplast aynı zamanda ihracat ve devlet ihaleleri alanlannda etkinliğini sürdürüyor" diye konuştu. 


Üretim tesislerinin Çiğli'deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 85 bin metrekarelik bir alanda bulunduğunu vurgulayan Zorlu, ürünlerinin uygulama alanlannın ise altyapı, bina, ziraat ve plastik bahçe mobilyalan olduğunu dile getirdi. 

"Kurşunsuz basınçlı PVC boruya yönelik ilave yatıranlar yaptık" Kemal Zorlu, geçtiğimiz yıl uzun süredir üzerinde çalışmakta olduklan kurşunsuz basınçlı PVC boru üretimine yönelik ilave yatırımlar yaptıklarım söyledi. Avrupa ve Türkiye'de kurşun içermeyen basınçlı PVC boru üretiminin ilk kez Egeplast tarafından gerçekleştirildiğinin alanı çizen Zorlu, kalsiyum çinko stabilizatörlü PVC-U boruların, sağlık açısından bu önemli üstünlüğünün yanında, teknik olarak üstünlüklerim ise şöyle sıraladı: "Kalsiyum-çinko stabilizatörleri, PVC-U borulan uzun süre UV radyasyonundan koruması nedeniyle, diğer stabüizatörlerden daha avantajlı. Böylece uzun süre borunun renginin ve mekanik özelliklerinin korunması mümkün. Aynca kalsiyum-çinko stabüizatörleri ile üretilen borular, daha yüksek mekanik dayanıma sahip." "Yeni petrokimya tesisleri kurulmalı" Sektörün sıkıntılan arasında ürün ve kalite bilincinin eksikliği, enerji maliyetlerinin yüksekliği, hammadde temini, sürekli değişen fiyat listeleri, yurtdışı pazarlarda hakedilen imajın henüz oluşmaması gibi unsurların bulunduğunu ifade eden Kemal Zorlu, 'Taşıma maliyederi yüksek. Kalifiye ara eleman eksikliği var. Haksız rekabet, kayıtdışı gelirler ve vergi adaletsizliği, inşaat sektörünün büyüme ve küçülmesine direkt bağımlılık, modern sulama yöntemlerinin yeterince yaygınlaşmaması, yabancı yatırımcılara cazip yatırım ortamının hazırlanmaması da sektörün sıkıntılan arasında" ifadesini kullandı. 


Sıkıntıların çözülmesi için yapılması gerekenler hakkında da bilgüer veren Zorlu, yeni pet"Orföfi almamızda çevreci rokimya tesislerinin kurulması gerektiği görüşünü yaklaşanımız eÜdfî okta" aktardı. Zorlu, ithalatla karşılanan ve dış ticaret Kemal Zorlu (sağda), "Aldığımız bu açığı verilen plastik mamullerinin üretiminin ödülde yenilikçi ve çevreci yapılması gerektiğini vurguladı. Plastik geri döyaklaşımlanmızın yanı sıra, Türkiye'nin nüşüm altyapı yatınmlan yapılmasını isteyen ilk ve tek kurşunsuz, çevreci PVC basınçlı Zorlu, büyüme hızı gerileyen Avrupa Birliği (AB) borulan üretmemiz, markaya verdiğimiz ülkelerindeki plastik mamul üretim tesislerinin değer ve kurumsal çalışmalarımız etkili Türkiye'ye kaydırılması ve bu şekilde AB talebioldu" dedi. nin Türkiye'de üretilip AB'ye ihraç edümesinin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi. 


Dünya Sektörel Özel Ek


Geri Dön