19 / 05 / 2024

Egeli işadamları Irak'la inşaat alanında anlaşma sağladı

Egeli işadamları Irak'la inşaat alanında anlaşma sağladı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu ile İzmir İş Adamları Derneği'nin Irak ziyareti verimli geçti



Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) ile  İzmir  İş Adamları Derneği'nin (İZİAD) ortak düzenlediği dün sona eren Irak ziyaretinin çok başarılı geçtiği, iş adamlarının Türkiye'ye milyon dolarlık projelerle döndüğü belirtildi.

ESİDEF'den yapılan yazılı açıklamada, 25 iş adamının katıldığı üç günlük gezinin dün sona erdiği ve iş adamlarının Türkiye'ye bayilik ve yatırım anlaşmalarıyla döndüklerini kaydedildi.

ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ta yatırım açısından çok ciddi bir pazar olduğunu belirterek, petrol gelirleri ile zenginleşen Irak pazarının, küresel kriz nedeniyle zor günler yaşayan Türk işletmeleri için can simidi olduğunu ifade etti.

İZİAD Başkanı Özcan Terhan da, son 6 ay içinde Türkiye'nin Irak'a olan ihracatının yüzde 400 arttığını hatırlatarak, bu büyüyen pastadan Egeli ve İzmirli iş adamlarının da pay almasını amaçladıklarını kaydetti.

Geziye yatılan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın da, ekonominin durgun olduğu bir dönemde kabuğuna çekilmek yerine çok farklı ülkelerde pazar aramak gerektiğini belirtti. İlk defa Kuzey Irak'a gittiğini ifade eden Taşkın, buradaki iş görüşmelerinin Egeli iş adamlarına büyük fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

Taşkın, Egeli firmaları 13-17 Aralık günlerinde düzenlenecek Erbil Ticaret Fuarı'na katılmaya davet etti.

Bu arada Egeli iş adamlarının anlaşma sağladığı projeler arasında bu ülkede ıslak mendil üretimi, süt tesisi işletmesi, çelik tencere dağıtım ortaklığı, rafineri, inşaat, madeni yağ, çit teli, ayakkabı ihracatı gibi kalemler bulunduğu öğrenildi.
AA


Geri Dön