03 / 05 / 2024

Ekmeğe rekor zam geldi! Görünce şaşırmayın! İşte zamlar sonrası ekmek fiyatları

Ekmeğe rekor zam geldi! Görünce şaşırmayın! İşte zamlar sonrası ekmek fiyatları

Hemen hemen  her gün ekmeğe çeşitli şehirlerden zam haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye’de dört ilde daha ekmeğe rekor zam geldi. İşte detaylar…



OSMANCIK’TA 400 GRAM EKMEK 4 TL OLDU

Osmancık’tan da aynı zam haberi geldi. Samsun’un ilçesi olan Osmancık’ta ekmeğe zam yapıldı. İlçede 2. 75 TL’den satılan 200 gram ekmek, 1. 25 TL artarak 4 TL oldu.

Osmancık’ta, 2021 yılının son ayında ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı. İlçede 1. 50 TL’den satışa sunulan ekmek, bazı satış noktalarında 75 kuruş artarak 2. 25 TL olmuştu. 

Birçok fırınlarda ise ekmek, 2 TL’den satışa sunuluyordu. İlçe genelinde ise 200 gram ekmek, 2. 75 TL’den satılıyordu.

Yapılan yeni zam ile birlikte; bu gün raflara yerleşen 200 gram ekmek, 4 TL’den satışa sunuldu. Fiyat artışına ise sebep olarak; un, maya, gibi artan maliyetler gösterildi.

ÇORUM KARGI’DA DA EKMEĞE ZAM

Çorum’un Kargı ilçesinde 2. 75 liraya satılan 200 gram ekmek, bugün yapılan 1. 25 liralık zam ile 4 TL’ye yükseldi.

Yeni zamlı tarife 10 Temmuz itibarıyla geçerli olmaya başladı. Vatandaşlar, yapılan zammı çok fazla bulduklarını dile getirirken, fırıncılar ise artan maliyetleri neden olarak gösterdi.

Ekmekte bulunan diğer gider kalemleri haricinde sadece un fiyatlarının 2022 yılında yaklaşık olarak yedi kat arttığını dile getiren fırıncı esnafı, bu zammın yetersiz bile kaldığını söyledi.

Ekmeğe rekor zam geldi! Görünce şaşırmayın! İşte zamlar sonrası ekmek fiyatları

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Temmuz 2022 tarihinde saat 16.37’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,98 Türk Lirası, euro 18,06 Türk Lirası, altının gramı ise 977 Türk Lirası değerinde.

Bankacı olmak isteyenlere müjde! İş Bankası Garanti Bankası ve Akbank hemen personel alacak! İşte başvuru detayları

Araç sahipleri dikkat! Borcunu geciktirenlere kötü haber

TOKİ ile ev almak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön