02 / 05 / 2024

Ekmek fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zam geldi

Ekmek fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zam geldi

Samsun'da ekmeğe zam geldi. Böylelikle ekmeğe son 6 ayda 4 kere zam yapılmış oldu.



21 Ocak’ta ekmek fiyatı yüzde 25 artırılmıştı; 2 TL'den satılan 200 gram ekmek 2,5 TL olmuştu böylelikle.

Samsun’da ekmek fiyat tarifesine 3'üncü zam ise 26 Nisan'da yapıld. 200 gram ekmeğin fiyatı 2,5 TL’den 3 TL’ye çıkartılmıştı ve vatandaşlar Ramazan ayında yapılan zamma sert tepki gösterdi.

Ukrayna ile Rusya'nın anlaşmasının ardından dünya genelinde buğday fiyatları düşerken Samsun'da 4'üncü zam da gelmiş oldu. 

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtiip, "Asgari ücret, masraflar ve un fiyatları düşünüldüğünde zam yapmak kaçınılmaz artık" sözlerine yer verdi. 

"Bu zammın normalde 1,5 ay önce yapılması gerekmekteydi"

Zammı sert bir şekilde savunan Güler, "Bu zammın normalde 1,5 ay önce yapılması gerekmekteydi. Biz zammı şu ana kadar yapmamaya çalışmıştık. Simit fiyatlarında ise bir zam söz konusu değil şu an” sözlerine yer verdi. 

Güncel fiyatlar nedir?

Güncel fiyat tarifesi ile 200 gram ekmek 4 TL; 1000 gram Karadeniz ekmeği 20 TL; 150 gram lavaş 4 TL ve 170 gram kıyma hamuru 5 TL olarak belirlenmiş durumda. 

Dün ise Eskişehir'de ekmeğin ardından simide de zam geldi!Eskişehir’de 3.5 TL olan 100 gram simidin fiyatı, bu aydan itibaren 4.5 TL oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön