28 / 04 / 2024

Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Araba alacaklar elini çabuk tutsun

Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Araba alacaklar elini çabuk tutsun

Araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Araba fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Araba fiyatlarıyla ilgili otomotivciler harekete geçti. Araba fiyatları için otomotivciler 20 yıllık yeni yol haritasının detaylarını anlattı.



Araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. ODD, otomotivin Türkiye ekonomisi adına stratejik bir endüstri olduğunu öne çıkarmak için çalışmaya start verildi. Otomotivciler 15-20 yıllık yeni yol haritasının detaylarını tüketicilerle paylaştı.

Türkiye otomotivde hem üretimde hem de pazar büyüklüğü açısından dünyanın önce gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Dünya üretiminden yüzde 1.6 payı olan otomotiv sektörünün kapasitesiyse 2 milyon adet.

Ülkemiz dünya sıralamasında 13'üncü, Avrupa'daysa dördüncü sırada bulunuyor. İhracatın da lokomotifi konumunda bulunmakta. Pazar büyüklüğü göz önüne alındığındaysa Türkiye, Avrupa'nın en çok araç satılan altıncı ülkesi.Otomotiv Distribütörleri Derneği otomotivin Türkiye'nin stratejik sektörü olduğunu göstermek adına kolları sıvadı.

Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Araba alacaklar elini çabuk tutsun

ODD'nin yeni yol haritasını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, ana amaçlarından bir tanesinin, otomotivin Türkiye ekonomisi adına stratejik bir endüstri olduğunu öne çıkarmaya çalışmak olduğunu söyledi.Otomotivin Türkiye'de kendini kanıtlamış bir sektör olduğunun altını çizen Bozkurt, şöyle devam etti:

Stratejik Sektör

"Dünyada 100'den fazla ülkeye otomotiv ihracatı yaparken üretim adetleri açısından Avrupa'da ilk sıralarda yer alıyoruz ve bunu ilk dörde, ilk üçe nasıl yükselebileceğimizin planlarını yapıyoruz.Orta ve uzun vadeli adımlar atarak bunu başarabiliriz. Vergilendirmeye ek olarka üretim teşvikleri ve finansman kaynaklarının planlanması dahil olmak üzere 10-20 yıllık yol haritamızı ortaya koymak zorundayız.

Maliyet avantajımızın yanı sıra öngörülebilir bir iç piyasa ortaya koyduğumuzda konumu, kaliteli iş gücü, yan sanayisi ile bizden daha iyi aday olabilecek bir ülke yok" dedi.

Pazar Potansiyeli Büyük


Geri Dön