28 / 04 / 2024

Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, altının canlanma yaşaması hakkında önemli açıklama yaptı

Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, altının canlanma yaşaması hakkında önemli açıklama yaptı

Sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanan yatırımcı ve finans uzmanı Hatice Kolçak, son dönemde  altın, dolar ve kripto para piyasalarına dair önemli tavsiyelerde bulunuyor. Kolçak'ın son dönemde özellikle vurguladığı konulardan biri konut sektöründeki ilanlardaki artış...



Ünlü analist Hatice Kolçak, ABD'nin enflasyon verilerini açıklamak üzere olduğu bu günlerde Federal Rezerv'in (FED) faiz artırım kararı alma konusunda zor bir konumda olduğuna dikkat çekti. Kolçak, son FED üyelerinin yaptığı açıklamaların daha ılımlı şekilde yaklaştığını ve tahvil faizlerinin hızla yükselmesinin yatırımcılarda endişe yarattığını ifade etti.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaşanan piyasa gelişmeleri

Amerika'da enflasyon verilerinin açıklanması, piyasalar üzerinde önemli bir etki yarattı. Bu veriler altın fiyatlarında olumlu bir hareketin habercisi oldu. Altın, uzun süreli bir düşüş trendindeydi, ancak FED'in tahvil alımlarına son verme kararı, altın üzerindeki baskıyı hafifletti.

Yeni haftada gram altın, 1.650 seviyelerini test etti ve ardından ons altın ve çeyrek altındaki düşüş, haftanın ortasına gelindiğinde yeni bir yükselişi tetikledi. 12 Ekim Perşembe günü, gram altın 1.679 seviyesinden işlem görüyor.

 Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, altının canlanma yaşaması hakkında önemli açıklama yaptı

Küresel olayların etkisiyle altın piyasasında son durum

Küresel piyasalarda Filistin ve İsrail arasındaki çatışma krizi, son zamanlarda giderek artan bir gerilime yol açıyor. Bu gerginlik, yatırım araçlarından altın, dolar, euro ve gümüş gibi birçok unsur üzerinde yeni yükselişlerin tetikleyicisi haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz hafta hızla düşüş gösteren gram altın fiyatları yeni haftanın sonuna doğru tekrar yükselişe geçti.

Ancak, bu yükseliş sadece kısa vadeli bir etki değil, aynı zamanda uzun vadeli bir yatırım stratejisi olarak da altının değerini vurgulamaktadır. Kriz dönemlerinde, altın genelde güvenli bir liman olarak kabul ediliyor.

“Konut ilanları patladı”

Ünlü analist Hatice Kolçak'ın YouTube platformunda paylaştığı son video, "Konut İlanları Patladı: Sayı Pandemiyi Geçti" başlıklı içeriğiyle dikkat çekiyor. Bu videoda konut piyasasında yaşanan son gelişmeler ve küresel ekonomiye dair önemli konular ele alındı.

Altında en az bir yıl beklemeli diyen Hatice Kolçak'tan altın değerinde uyarı: Bu seviyeler alım fırsatı

'Altın fiyatları ne zaman yükselecek?' sorusuna Hatice Kolçak'tan net yanıt geldi!

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!


Geri Dön