11 / 05 / 2024

Ekonomistlerin beklentisi faiz indiriminden yana

Ekonomistlerin beklentisi faiz indiriminden yana

AA Finans'ın yaptığı ankete katılan ekonomistler ekseriyetle, TCMB'nin perşembe günkü oturumunda politika faizini indirmesini ön görüyor.



Bir banka veya başka bir finansal kuruluş gibi bir borç veren tarafından uygulanan faiz oranındaki bir azalmayı ifade eder.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Federal Rezerv veya Avrupa Merkez Bankası gibi bir merkez bankası, diğer bankalara uyguladığı faiz oranlarını düşürdüğünde, Faiz indiriminin amacı, borçlanmayı daha ucuz hale getirerek ekonomik büyümeyi teşvik etmektir, bu da bireyleri ve işletmeleri kredi almaya ve yeni projelere yatırım yapmaya teşvik edebilir. Bu da tüketici harcamalarının artmasına ve istihdam yaratılmasına yol açabilir.

Ekonomistlerin beklentisi faiz indiriminden yana

Bir faiz indiriminin bir ekonomi üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir. Yatırımı teşvik edebilir ve büyümeyi teşvik edebilirken, artan borçlanma mal ve hizmetlere yönelik çok fazla talebe yol açarsa enflasyona da yol açabilir. Ayrıca tasarruf sahipleri, tasarruf hesaplarından ve diğer yatırımlarından aldıkları oranlar da düşebileceğinden, faiz gelirlerinde bir düşüş görebilirler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön