01 / 09 / 2024

Ekvadorlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Ekvadorlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Ekvadorlular Türkiye'den ev alabilir mi? Ekvadorlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Ekvadorlular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...



Ekvadorlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Ekvador, Güney Amerika'da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus'ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür.


Peki Ekvadorlular Türkiye'den ev alabilir mi? Ekvadorlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Ekvadorlular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Ekvadorluların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri ile ilgili esaslar, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor.


Bu listeye göre Ekvadorlular, Türkiye'den ev alma hakkına sahip olan milletler arasında yer alıyor. Ayrıca, Ekvador vatandaşları için özel bir koşul bulunmuyor.


Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak isteyen Ekvadorluların tapudaki işlemleri için şu belgeleri temin etmeleri gerekiyor: Kimlik belgesi ve pasaport; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.



Geri Dön