11 / 05 / 2024

Elbistan için yeni karar! İlçe başka yere taşınıyor!

Elbistan için yeni karar! İlçe başka yere taşınıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikincisinin yaşandığı Elbistan ile ilgili önemli bir karar alındı. İlçedeki yeni yapılaşma ile ilgili kararı, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz duyurdu.



Hava şartlarının da çok kötü olduğunu dile getiren Gürbüz, sıcaklığın sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğünü, kar yağışının devam ettiğini ve yolların sürekli kapandığını bildirdi.

Elbistan için yeni karar! İlçe başka yere taşınıyor!

Deprem nedeniyle ilçede 926 kişinin hayatını kaybettiklerini bildiren Gürboz, "Öncelikle vatandaşlarımızı güvenceye alacağız. Şu an 5 noktada çadır kent kuruluyor, 3 noktada da konteyner kent kurulacak.

Depremde yıkılan tüm yapıların incelendiğini bildiren Gürbüz, "Depremde genelde dere yatağı dolgu yapılan, faya yakın yerler ve yapı denetiminden önce yapılmış eski binalar yıkıldı. Yapılan yeni binalarda çatlaklar var ama ölüm yaşanmadı. Bazı yerlerde 15-16 katlı yapılar var ve hiç birinde hasar yok. Çünkü sert sağlam zemine yapılmış" diye konuştu.

ELBİSTAN, FAY HATTINDAN UZAĞA KURULUYOR

Gürbüz, ilçeyi fay hattından uzaklaştırıp, yoğunlaşmasını dağıtıp, daha güvenli yerlere taşımak zorunda olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’mızın'da açıkladığı üzere, TOKİ bu bölgelerde bir yıl içinde konut üretecek. Elbistan genelinde 20 bine yakın bağımsız bölüm üretilecek. Yapılacak olan yeni binaların yerlerini fay hatlarından uzak, altyapı imkanımızın olduğu, kamuya ait arazileri tercih ettik. Buralarda hem arsa hem de konut üretecek ve merkezdeki vatandaşlarımızı mümkün mertebe oraya taşımaya çalışacağız."


Geri Dön