10 / 05 / 2024

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

Son dönemlerde ülkemizde elektrik faturalarındaki büyük artış vatandaşlara zor günler yaşatırken, İngiliz uzmanlar, evlerde kullanılmayan fakat elektrik harcayan cihazlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki evinizde ve iş yerinizde elektriğinizi emen cihazları biliyor musunuz?



Avrupa’da başlayan enerji krizi Çin, ABD ve Hindistan’a da yayılırken, fiyatlarda da büyük yükselişler kaydedildi. Ülkemizde de geçen seneye oranla elektrikte yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda bazı zamlar yapıldı.

Rusya ve Ukrayna’daki savaşın gaz arzını büyük ölçüde azaltması ve önümüzdeki ay fiyat üst sınırının kaldırılması sebebiyle yakıt fiyatlarında bağlantılı olmayan büyük bir artış olması, gereksiz yere yaşam maliyetindeki şok edici artışa da katkı sağlıyor.

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

FATURALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN UYARI

Elektrik faturalarının vatandaşların canını yakmaya başladığı şu günlerde İngiliz uzmanlardan söz konusu faturalarla ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.

BBC'nin aktardığına göre, İngiltere'deki enerji şirketi British Gas'ın yaptığı bir araştırma, "vampir cihazların" hanelerdeki elektrik tüketimini yüzde 20 artırdığını ortaya çıkardı. 

Peki vampir cihaz ne demek? Evinizde ve iş yerinizde elektriğinizi emen cihazları biliyor musunuz? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön