20 / 05 / 2024

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

Son dönemlerde ülkemizde elektrik faturalarındaki büyük artış vatandaşlara zor günler yaşatırken, İngiliz uzmanlar, evlerde kullanılmayan fakat elektrik harcayan cihazlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki evinizde ve iş yerinizde elektriğinizi emen cihazları biliyor musunuz?



Enerji emen vampir cihazlar arasında akıllı hoparlörler, laptoplar ve modemler de yer alıyor. Televizyonunu fişten çekmek yerine kumandadan açıp kapatmanın İngiltere'deki yıllık bedeli 207,6 TL

İşte vampir cihazların faturaya etkileri: 

Dijital yayın kutusu: 430 TL
Mikrodalga fırın: 305 TL
Oyun konsolu: 226 TL 
Bilgisayar: 209 TL
Şofben: 182 TL
Çamaşır makinası: 88 TL
Yazıcı: 71 TL
Telefon şarjı: 23 TL

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

British Gas enerji uzmanı Marc Robson konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada elektronik cihazları açma-kapama düğmesi olan bir çoklu prize bağlayarak kullanmayı veya akıllı prizlere geçmeyi öneriyor.

Robson'un önerdiği diğer elektrik tasarruf yöntemleri ise şöyle: "Akıllı prizlerde tüm elektrik akışını cep telefonundan görebiliyorsunuz. Geceleri kullanmadığınız cihazları bekleme moduna almak yerine elektrik akışını kesin. Cep telefonunuzu veya laptopunuzu ihtiyacınızdan fazla şarj etmeyin. Cihazlarınız şarj olur olmaz kablosunu çekme alışkanlığı edinin. Bu yalnızca elektrik tasarrufu sağlamaz, aynı zamanda pil ömrünüzü de uzatır."

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu...

Zamların ardından faturalar tavan yaptı! İşte doğalgaz, elektrik zammı ve yeni faturalar...

Elektriğe zam mı geldi? Elektrik faturaları artacak mı? Yüzde 26,37 zam kararı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön