21 / 05 / 2024

Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

 Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

Elektrik faturalarınız yüksek tutarda geliyorsa, bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Elektriğin pahalı ve ucuz geldiği belirli saatler bulunmaktadır. İşte o saatler ve elektrik faturasını düşürme yöntemleri!



ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI!

Eğer elektrik faturasının daha az gelmesini yani faturayı düşürmek istiyorsanız, gün içinde kullandığınız elektriğin büyük bir kısmı gece kullanılması önerilir. Elektriği gece kullanırsanız daha ucuz tarifeden ücretlendirilir ve daha az fatura ödemenizi sağlar. Çamaşır, bulaşık makinesi gibi ev eşyalarını gece çalıştırmak faturalarınızın az gelmesini sağlar.

Buzdolabı, evde düzenli olarak elektrik harcayan bir eşyaların başında gelmektedir. Bu yüzden buzdolabının düzgün ayarda çalışması önem arz ediyor. Ancak buzdolabını doğru ayarlarda çalıştırırsanız gereksiz elektrik harcamazsınız. Derin dondurucular için de bu durum aynıdır. Dondurucu sıcaklığını eksi 18 derece tutmaya çalışın. Bu seviyenin üstüne çıkarsanız, elektrik faturanızın yüksek gelir.

Elektrikli aletlerin fişlerini prizde unutmak elektrik faturasını yükseltiyor. Bu yüzden, kullanmadığınız ürünlerin fişlerini prizden çekin. Eğer fişe takıp çıkarmaya üşeniyorsanız prizlerinizi tasarruflu olanlarla değiştirmeniz tavsiye edilir.

E-DEVLET ELEKTRİK YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik yardımı almak isteyenler e-devlet üzerinden bu işlemin nasıl yapıldığını sorguluyor. Elektrik yardım başvurusu e-devlet üzerinden yapılmıyor. Eğer sizde bu yardımdan yararlanmak istiyor iseniz kimliğiniz ile birlikte PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir.

TOKİ paraları ne zaman iade edilecek 2022?

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön