05 / 05 / 2024

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife ile abonelerin elektrik tüketimleri limiti altı ve üstü olarak iki kategoriye ayrılarak ayrı hesaplanacak.



ORTALAMA TÜKETİMDE 206 LİRA GEÇİLMİYOR

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren konut abonelerinin günlük 5 kWh'e kadar olan elektrik tüketimleri düşük tarife, bunun üzerindeki kısım ise üst tarife üzerinden faturalandırılmaktadır. Tarifeler vergi, fon ve paylar hariç alt kademe için 112 kuruş, üst kademe için 167 kuruş olarak hesaplanıyor.

Dağıtım şirketlerinin doğrudan tüketim miktarları ile çarpımı birim fiyat, alt kademede 137 kuruş, üst kademede 206 kuruş olarak hesaplanmıştır. Aylık elektrik tüketimi günlük 5 kwh'den hesaplanmış olup, aylık 150 kwh'ı geçmeyen abonelerin fatura üst limiti 206 liradır. Bu miktarın altında tüketenler daha düşük fatura öderken, günlük 5 kWh'yi aşan faturalar ikinci aşamaya geçmekte ve sadece ortalamayı aşan kısım için yüksek tarife uygulanıyor.

Peki, ay içinde hangi kademeden ne kadar elektrik kullanıldığı nasıl anlaşılacak?  İşte merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön