25 / 07 / 2024

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife ile abonelerin elektrik tüketimleri limiti altı ve üstü olarak iki kategoriye ayrılarak ayrı hesaplanacak.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


İSTEMEYEN KADEMELİDEN ÇIKABİLİYOR

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tek seferlik tüm konut aboneleri kademeli sisteme geçti. Kademeli tarifeye dahil olmak istemeyenler, 3 farklı saat diliminde uygulanan çok zamanlı abone grubuna geçerek kademeli tarifeden vazgeçebilirler. Bunun için öncelikle elektronik bir sayaç gereklidir. Elektronik sayaç varsa elektrik tedarik firması ile iletişime geçilir. Çoklu tarifede elektrik tüketimi 06.00-17.00, 17.00-22.00, 22.00-06.00 saatleri arasında farklı birim fiyatlar üzerinden hesaplanıyor. Çoklu tarife, gündüz saatlerinde tek seferlik tarifeden daha pahalıdır. Ancak özellikle 22:00'den sabaha kadar yapılan harcamalarda önemli bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle elektrik tüketiminin önemli bir kısmını gece geç saatlere kaydırabilenler için bir alternatif olabilir.

ORTALAMA TÜKETİM İHTİYAÇLARI KARŞILIYOR

Kademeli tarifede üst limite geçiş için sınır olarak belirlenen aylık 150 kWh'lik miktar, aydınlatma ve temel ev araçları gibi tüm kullanımlara yetiyor. Yapılan hesaplamalara göre haftanın her günü yaklaşık 10 saat açık kalan ortalama bir televizyon ayda yaklaşık 27 kWh, 7 gün 24 saat çalışan bir buzdolabı ayda 30 kWh, haftada 3 gün çalıştırılan çamaşır makinesi ayda 19 kWh, haftada 2 gün çalıştırılan bir bulaşık makinesi 10 kWh, her gün 1'er saat yakılan 6 tane normal ampul ayda 10 kWh, haftada 2 gün 1'er saat kullanılan ütü 19 kWh elektrik kullanıyor. Bununla birlikte diğer ihtiyaçlarda dahil edildiğinde 150 kWh ortalama kullanıma ulaşılıyor.

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Elektrik faturası 140 TL ve üzeri gelenle müjde! Bunları yaparsanız...

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL?

Kripto ödemelerde Bitcoin zirveden düşüyor!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

20 Ocak A101 aktüel ürünler kataloğunda neler var? Bu haftaki dev fırsatlar!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön