05 / 05 / 2024

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife ile abonelerin elektrik tüketimleri limiti altı ve üstü olarak iki kategoriye ayrılarak ayrı hesaplanacak.



FATURA DETAYLARINDA BİLGİLER YER ALIYOR

Ay içinde hangi kademeden ne kadar elektrik kullanıldığı, elektrik faturalarındaki fatura detayı bölümlerinde yer alıyor. Elektrik şirketleri, hangi kademeye ne kadar birim fiyat uyguladıklarını da faturada belirtmek zorunda. Faturalarda, günlük kullanıma ve 5kWh'lik sınırın aşılıp aşılmadığı bilgisine de ulaşılabiliyor.

MÜDDET HESAPLAMAYI ETKİLEMİYOR

Elektrik faturaları, 25 ila 35 günlük periyotlarla okunuyor. Faturanın 25 gün mü 35 gün mü üzerinden hesaplandığı, günlük tüketim esas alındığı için, hesaplama yöntemini etkilemiyor. Ancak ödenecek meblağ, aradaki gün kadar değişebiliyor. Vergiler de kullanılan elektrik tutarının üzerine otomatik olarak ekleniyor, kademeye göre değişmiyor.

 

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek! 

ŞUBATTA SİSTEM OTURACAK

Elektrik faturasındaki tüketim, o dönemin birim fiyatlarına göre faturalandırılacak.  Ocak ayında Türkiye genelinde gönderilen elektrik faturalarında hem kademeli hem de kademesiz sistemler için dönemler bulunmaktadır. 1 Ocak 2022 tarihinden önceki tüketimler bir önceki tarifeye, sonraki tüketimler tedrici tarifeye tabidir. Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe giren elektrik zamları da bu aydaki tüketime bağlı. Aralık ayındaki harcamalar zam öncesi tarifeye göre hesaplanırken, iki aylık ortalama ve yeni tarife de vatandaşlar arasında kafa karışıklığına neden oldu. Şubat faturaları, fiyatlandırma konusunda daha net bilgiler içerecek.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön