04 / 05 / 2024

Elektrik faturasına 216 lira destek! Kimliğinizle PTT'ye gitmek yeterli

Elektrik faturasına 216 lira destek! Kimliğinizle PTT'ye gitmek yeterli

Elektrik faturası desteği devreye alınmasının ardından vatandaşlar nasıl başvurulacağını merak ediyor. Elektrik faturasını alıp PTT’ye gidenler fatura yardımından faydalanabiliyor. Elektrik fatura desteği konusundaki başvuru nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar…



ELEKTRİK FATURA YARDIMI NE KADAR?
Son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 108 lira ila 216 lira arasında değişmekte. Buna göre ödeme miktarları şu şekilde;1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 TL).
3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 TL).
4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 TL).
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 TL). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1,44 liralık kilovatsaat ücreti baz alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön