18 / 05 / 2024

Elektrikli araç almayı düşünenler fırsat ayağınıza geldi! Böyle dev indirim görülmedi!

Elektrikli araç almayı düşünenler fırsat ayağınıza geldi! Böyle dev indirim görülmedi!

Elektrikli araç almayı düşünenlerin beklediği gün geldi çattı. Yönetmelikte değişikliğe gidildi. İşte detaylar!



Karayolları motorlu araçların zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama kurallarına dair yönetmelikte bazı düzenlemeler yapıldığı duyuruldu. İşte elektrikli araçların trafik sigortasında prim uygulaması geldi. İşte ayrıntılar…

YÜZDE 10 EKSTRA PRİM İNDİRİMİ!

Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasarsızlık indirimi ve hasarın ardından da prim artırım oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de yayınlanarak bildirildi. Bu bilgilere göre aylık olarak trafik sigortası yüzde 2 oranında artırıma gidilecek. Hasarsızlık oranına bakıldığı zaman ise yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkarıldı. Yüzde 100 elektrikli araçlar için ise yüzde 10 ekstra prim indirimi uygulanması kararı verildi. Alınan bu yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 'Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapılmasına karar verildi.

Yönetmeliğe göre ise hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş olan parçalar ya da tekrardan kullanılabilir olan parçaların tercih edilmesi durumunda bu yüzde 20'ye kadar indirim uygulanacak.

YÜZDE 200 ARTIRIM!

Birgün'de çıkan habere göre ise elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimine gidilecek. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile beraber hasarsızlık ve hasar nedeniyle prim artırım oranları da değişikliğe gidildi. Hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek. Hasardan kaynaklı primle yüzde 200 artırım yapılacak. Trafik sigortalarına her ay düzenli olarak gelen yüzde 4,75'lik artış Mayıs 2023 yılından itibaren yüzde 2 olarak değiştirilmiştir.

HASAR BASAMAKLARI 8'E ÇIKRARILDI!

Daha önceden de 7 basamaktan meydana gelen indirim basamakları 8'inci basamağa çıkarıldı. Bu şekilde 8'inci basamakta olanlar daha fazla indirim ile trafik sigortalarını yaptırabilecek. Sigorta şirketi hasarsızlık ya da hasar sebebiyle prim indirim ve artırımı özel esaslar ile serbest bir şekilde belirleyebilecek. Böylece rekabetin arttığı bir ortamın oluşması beklenmektedir.

KÖTÜ SÜRÜCÜLER YANDI!

Zorunlu Trafik Sigortası’na dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek değişikliklere göre, ödenecek prim tutarları hasar durumuna göre farklılık gösterecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön