21 / 05 / 2024

Elektrikli araca talebin nedeni meğer çevresel değil ‘duygusal’mış!

Elektrikli araca talebin nedeni meğer çevresel değil ‘duygusal’mış!

Elektrikli araç almayı planlayanlar arasında yapılan araştırmada, Türk tüketicisinde gerekçe olarak çevre ile ilgili kaygılar ilk 5’e bile giremedi.



ARAŞTIRMAYA TÜRKİYE’DEN 1000’İ AŞKIN KİŞİ KATILDI

Toplam 24 ülkede yapılan ve 26 binden fazla tüketiciyle gerçekleşen araştırmaya Türkiye'den de 1006 kişi dahil oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre, Türk tüketicilerden hibrit elektrikli araç yanıtı verenler yüzde 30 oranında olurken, tamamen pille çalışan elektrikli araç yüzde 10, şarjlı hibrit elektrikli araç tercihi belirtenlerin oranı ise sadece yüzde 4'te kaldı.

Elektrikli araçlarla ilgili Türkiye'deki tüketicilerin başlıca kaygısı, yüzde 47 ile şarj için gereken süre. Bunu yüzde 42 ile sürüş menzili ve halka açık elektrikli araç şarj altyapısının bulunmaması izliyor.

Küresel pazardan farklı olarak elektrikli araç alma düşüncesinde olan Türkiye'deki tüketicilerden üçte ikisi, araçlarını halka açık şarj istasyonlarında şarj etmeyi hedefliyor. Bu eğilimin nedeni, evlerine şarj istasyonu kurma konusunda bilgilerinin ya da imkanlarının olmaması (yüzde 30) ve yüksek kurulum maliyetleri (yüzde 30) olarak  görülüyor.

Bu haber ucuz iphone bekleyenleri üzecek!

Euro Bölgesi'nden çekirdek enflasyon rekor seviyede! Faiz artırımı mı geliyor?

İstanbul’un ihracatı 100 milyara yaklaştı! Bakın hangi ülkelere ihraç edildi?

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!


Geri Dön