02 / 05 / 2024

Elektrikte yeni dönem başlıyor! Faturalar düşüyor! En az yüzde 50...

Elektrikte yeni dönem başlıyor! Faturalar düşüyor! En az yüzde 50...

Halkın yükünü azaltmak için elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Tedarik şirketleri elektriği kamu kuruluşu EÜAŞ'tan satın alacak, kamudan şirketlere ucuza mal olan elektrik halka da ucuza gelecek.



Elektrikte yeni dönem başlıyor! Faturalar düşüyor! En az yüzde 50...

DÜŞÜK FİYAT DÜŞÜK FATURA

Günlük esasta fiyatların belirlendiği elektrik piyasasında EÜAŞ'tan ihale usulüyle elektrik üreticilerinden saatlik 3 bin megavat elektrik alımı yapacak. Toplu alımlar ise perakende şirketlerine uygun fiyatlardan verilecek. Bu şekilde elektriğin üreticiden daha uygun fiyata alınabilmesine olanak sağlayacak. Bununla beraber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı fiyatlar üzerine sübvansiyon ekleyerek şirketlere daha ucuza elektrik verecek. Bu şekilde şirketlerde halka daha uygun fiyata elektrik satacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön