21 / 07 / 2024

Elinde doları olanlar hazır olun! Dolar haftayı nasıl geçirdi, bu hafta dolar kuru ne olacak?

Elinde doları olanlar hazır olun! Dolar haftayı nasıl geçirdi, bu hafta dolar kuru ne olacak?

Fed'in faiz kararı piyasalarda büyük yankı yaptı. Başta döviz piyasası olmak üzere altın ve emtia piyasasında da hareketlilik başladı. Dolar/TL yükselişine devam ederken elinde doları olan vatandaşlar doların ne olacağını merak ediyor. Dolar ne olacak?




BU HAFTA  GÜNDEMDE NELER VARDI?

  • FED beklenildiği üzere 50 baz puan faiz artırımına gitti. Bilanço daraltılmasına aylık 47.5 milyar dolar ile başlayıp 3 ayda 95 milyar dolarlık  bir hıza çıkma kararı aldı.
  • FED'in bu kararı piyasaları mutlu etti. "Beklenti alınız gerçekleşme satılır" ilkesi de devreye girince ABD borsaları yüzde 3 değer kazandı.
  • AB, Rusya'dan petrol ithalatını yasaklama konusunda teklif sundu. Bu karar sonrası Brent cinsi ham petrol varil fiyatı 110 dolara yükseldi ve bu yükseliş bugün de devam etti ve petrolün varil fiyatı 112 dolar oldu.
  • TÜİK Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre TÜFE aylık bazda yüzde 7.25 artarken yıllık gerçekleşmeyi yüzde 69.97'ye getirdi. Yurtiçi ÜFE ise aylık yüzde 7.67 artarken yıllık rakamı yüzde 121.82'ye getirdi.
  • Ticaret Bakanı Muş, Nisan ayı geçici dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre ihracat 23.4, ithalat ise 29.5 milyar dolar oldu.

Gündemdeki tum bu gelişmelerin ışında dolar kuru ne oldu? Dolar bu hafta hangi seviyelere ulaştı? İşte merak edilenler..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön