18 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ve ne kadar verilecek? Bayram ikramiyesi zammı 3311 TL mi olacak?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ve ne kadar verilecek? Bayram ikramiyesi zammı 3311 TL mi olacak?

Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki kez verilen bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı. Daha önce 1000 TL olarak verilen bayram ikramiyeleri, geçtiğimiz yıl 1100 TL’ye çıkarılmıştı. Emekliye bayram ikramiyeleri zammı için 3 formül üzerinde konuşuluyor. İşte ayrıntılar



1. FORMÜL: ENFLASYON ORANI YANSIMASI

2022’de yapılan birçok zam 2021 yılı sonunda açıklanan enflasyon oranına göre yapılmıştı. Emekli bayram ikramiyesi için de aynı formülün beklendiği belirtildi.

Yıl sonunda yüzde 36.08 olarak paylaşılan enflasyon oranının bayram ikramiyesine yansıması hâlinde bin 100 Türk lirası olarak verilen ikramiyeler, bin 496,88 Türk lirasına yükselebilir. Bu da 2 bayram ikramiyesinin totelde 2 bin 993,76 Türk lirasına yükselmesini sağlayabilir.

2. FORMÜL: VERGİ DÜŞÜŞÜNDEN FAYDALANMA

Yapılan zamların arkasından yeni maaş miktarlarının belli olmasıyla harç, vergi ve cezalarda da düzenlemelere gidilmişti. Bu düzenleme oranları, "Yeniden değerleme" ismiyle belirlenen yüzde 36.2'lık değerle yapılmıştı. Emekli bayram ikramiyesi için de aynı oranın kullanılması söz konusu olursa, bin 100 Türk liralık ikramiye, bin 398,20 TL’ye yükseliyor. 

Böyle olması hâlinde de Ramazan ve Kurban bayram ikramiyeleri toplamda 2 bin 996,40 türk lirasına yükseliyor. 

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ve ne kadar verilecek? Bayram ikramiyesi zammı 3311 TL mi olacak?

FORMÜL 3: İKRAMİYEDE REKOR ARTIŞ

2022 yılında geçerli olmak kaydıyla asgari ücrete yapılan yüzde 50 oranındaki rekor zammın bayram ikramiyeleri için de uygunlandığı düşünülürse, bin 100 Türk liralık ikramiye, bin 655,61 TL’ye yükselecek. Bu şekilde Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi toplamda 3 bin 311 Türk lirasına ulaşacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön