05 / 05 / 2024

Emekli, dul ve yetim maaşı alanları sevindirecek haber: Ocak zammı planı gündemde!

Emekli, dul ve yetim maaşı alanları sevindirecek haber: Ocak zammı planı gündemde!

Ocak ayındaki maaş zammı için emekliler ve buna bağlı olarak dul ve yetimlere yönelik yapılan planlamalar, kulislere göre önemli bir iddiayı ortaya koyuyor. Büyük bir sürpriz etkisi yaratacak olan maaş artışlarıyla ilgili bekleyiş başladı.



Emeklilere Temmuz ayında yapılan düşük zam, toplumun tüm kesimleri tarafından adaletsizlik olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren siyasi partilerin genel başkanları bile bu duruma tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OCAK AYI TALIMATI!

Geri adım atmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayında emeklilerin gönlünü almak için planlamalara başladı. Maaşlara ciddi bir artış yapılması ve gelir kayıplarının telafi edilmesi için talimatlar verdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YENİDEN BELİRLENECEK!

Uşak Gündem'in haberine göre; Ocak ayında en düşük emekli maaşı enflasyon rakamlarına göre 11.000 TL olarak planlanıyor. Şu anda 7.500 TL alan emeklilerin maaşları da artacak, ancak 11.000 TL seviyesine ulaşılamazsa Hazine desteği devreye girecek.

DUL VE YETİM MAAŞLARI FARKLI HESAPLANACAK!

Dul ve yetim aylığı alanların maaşları, emekli eşin maaşlarına göre yüzde kaç oranıyla hesaplanacak. Bu şekilde düşük maaş alan dul ve yetimlere adaletli bir zam sağlanacak.

OCAK AYINDA EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranları yüzde 40 ile yüzde 60 arasında değişecek ve kademelendirme yapılacak. Temmuz ayında uygulanamayan zam modeli Ocak ayında hayata geçirilecek.

Ocak ayında yapılacak olan zam planları, emekliler, dul ve yetim maaşı alanlar için önemli bir gelişme olacak ve maaşların gelecek dönemdeki seyrini belirleyecek.

SONDAKİKA! Az önce deprem mi oldu? En son ne zaman, nerede deprem oldu? 7 Ağustos 2023 son dakika deprem!
Altın fiyatları hızla düşüyor! Son dakika güncellemesi: gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet Altını bugün kaç TL?
Doları olan hemen buraya baksın! 1 dolar ne kadar, bugün euro kaç TL? 7 Ağustos 2023!

Geri Dön